У Рівному знайшли у продажу небезпечні зарядки до телефонів

2346 0

Ми у соцмережах:

У Рівному знайшли у продажу небезпечні зарядки до телефонів

Держпродспоживслужба в Рівненській області перевірила продукцію одного з магазинів у Рівному, де продають телефони і супутні товари. Там виявили зарядки, які становлять велику загрозу пожежі.

 В ході перевірки встановлене розповсюдження продукції – зарядного пристрою Nomi HC 05211, 2,1А, АС 100 – 240 V, 50/60 Hz, Мах 0,5 А, дата виготовлення 15.05.2019, виробник Китай. За результатами проведеної експертизи встановлено, що цей товар:

1)      не відповідає вимогам безпечності, а саме за розмірами повітряних зазорів між частинами з небезпечною напругою та частинами, доступними для доторкання – виміряні повітряні зазори і шляхи витоку посиленої ізоляції – 1,8 мм (при нормі ПЗ-4 мм, ШВ -5 мм.);

2)      не відповідає напрузі завад на затискачах мережі.

Експертиза продукції проводилася Державним підприємством «Укрметртестстандарт» (м. Київ, вул. Метрологічна, 4). За результатами випробувань була проведена оцінка ризику та складений сценарний план. Оцінкою критеріїв ризику визначено, що продукція – зарядний пристрій Nomi HC 05211, становить високий рівень загрози.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд та з урахуванням високого рівня загрози для споживачів, суб’єкту господарювання – розповсюджувачу продукції було надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – заборона надання продукції на ринку.

Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надане Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, виконано суб’єктом господарювання у повному обсязі.

Вартість відібраних зразків та витрати, пов’язані з проведенням експертизи були повністю відшкодовані суб’єктом господарювання до державного бюджету.

Крім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області було направлено повідомлення щодо розповсюдження продукції – зарядний пристрій Nomi HC 05211 що становить високий рівень загрози, до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також