«Ароматна» квартира

1992 0

Ми у соцмережах:

«Ароматна» квартира

Рівнянка Любов Басюк з вулиці Шухевича, 14 ось уже кілька місяців просить комунальників вплинути на свого сусіда по сходовому майданчику, адже з його квартири смердить так, що жінка навіть непокоїлася, чи, бува, сусід не помер, бо запах нагадував трупний. Втім, усі, до кого зверталася, нічим п. Басюк так і не допомогли.

Рівнянка Любов Басюк з вулиці Шухевича, 14 ось уже кілька місяців просить комунальників вплинути на свого сусіда по сходовому майданчику, адже з його квартири смердить так, що жінка навіть непокоїлася, чи, бува, сусід не помер, бо запах нагадував трупний. Втім, усі, до кого зверталася, нічим п. Басюк так і не допомогли. — 50річний Ігор мешкає один, — розповідає пані Любов. — Він начебто має інвалідність. Раніше з цим чоловіком жили мама, баба, які доглядали його. Але вони померли. Сусід нині веде ненормальний спосіб життя: не працює, п’є, риється по смітниках. А ось уже два місяці з його квартири доноситься жахливий сморід і під її дверима стоять пакети зі сміттям. Вочевидь, у сусіда не працює каналізація. У наш під’їзд через це неможливо зайти. Якось сусіду стало погано, то лікарі викликаної до нього «швидкої» з квартири буквально через кілька хвилин повибігали, не витримавши «ароматів». Я вже зверталася з проханням вплинути на сусіда в усі можливі інстанції: в наше ЖКП «Перспективне», міське управління житлово-комунального господарства, санепідемстанцію, але безрезультатно. До речі, квартплата і плата за комунальні послуги за квартиру сусіда вносяться вчасно. Кажуть, що він переписав своє житло на якусь жінку із нашого будинку (можливо, вона є його опікуном) і вона оплачує усі рахунки. Тим часом з квартири сусіда сморід посилився і почав нагадувати трупний, тому я зателефонувала і в міліцію. Приходив дільничний міліціонер. Запитав сусідів, чи не бачили господаря. Дізнавшись, що бачили, заспокоївся і пішов. Вже наступного дня після втручання «РВ» у помешканні Ігоря побували працівники ЖКП. — У цій двокімнатній квартирі живе чоловік, який бомжує, — говорить начальник ЖКП «Перспективне» Микола Яковлєв. — Він риється по смітниках, не миється, у його помешканні повно сміття. Коли ми прийшли до його квартири, двері виявилися відчиненими. Господаря у помешканні не було. Через жахливий сморід нам довелося закривати носи. Адже у квартирі на столах розкладалися рештки їжі. Власник квартири приносить відходи зі смітника, цією гниллю харчується. Ніяким чином вплинути на нього ми не можемо. Він справно сплачує за квартиру, за комунальні послуги. А прибирати за нього у помешканні — не наш обов’язок. Чи власник квартири психічно хворий — не знаю. Кажуть тільки, що він має опікуна. Та в міському управлінні праці та соцзахисту повідомили «РВ», що сусід п. Басюк не має інвалідності і опікунство над ним не оформлене. Інакше кажучи, офіційних опікунів він не має. Тому змусити стежити за санітарним станом квартири, окрім самого сусіда, немає кого. Але й на сусіда через недосконалість законодавства вплинути неможливо.

Коментар Юрій Собчук, начальник міського управління житлово-комунального господарства Рівного: — Єдине, що ми можемо, це оштрафувати на 17 гривень за неналежний санітарний стан у квартирі. У нашій державі немає досі Житлового кодексу, тому інших важелів впливу, наприклад виселення, ми не маємо. Тому можу порадити сусідам хіба звертатися до суду. Взагалі ж проблема з такими людьми, як сусід п. Басюк, у місті існує. Їх є кілька, і ними повинна опікуватися рідня. Однак натомість наші працівники вимушені з їхніх квартир вивозити «камазами» сміття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також