Біля Рівного таки запустили «багатостраждальний» пункт зважування

3543 0

Ми у соцмережах:

Біля Рівного таки запустили «багатостраждальний» пункт зважування

Неподалік Рівного на сарненській трасі запустили в роботу пункт габаритно-вагового контролю. Йдеться про майданчик в Новій Любомирці. Його облавтодор звів у 2018-му році. Тоді витратили мільйон гривень, а пропрацював він лічені тижні. У патрульній поліції не погоджували схему організації дорожнього руху, бо, мовляв, збудували його не там, де передбачалось проєктом.

1 липня в Рівненській ОДА це питання підняли на нараді, присвяченій збереженню доріг. Сарненський напрямок в управлінні інфраструктури назвали одним із найпроблемніших: останні кілька років там оновлюють дорогу, але надовго її без вагового контролю – не вистачить.

Вирішити питання розпорядився голова ОДА Віталій Коваль і доручив погодити схему організації дорожнього руху в Департаменті патрульної поліції України.

14 липня Суспільному стало відомо, що на пункті габаритно-вагового контролю таки відновили роботу. В Укртрансбезпеці уточнили: запрацював він ще 9-го липня.

- Так, перевантаження уже виявляли. Включно по 13 липня складено вже 9 матеріалів (порушенням вважається більше 22 тонн,-ред.) і нараховано штрафів на суму 1916 євро. Везли переважно будматеріали: щебінь, пісок, пиломатеріали, – коментує заступник начальника управління Укртрансбезпеки в області Тарас Наконечний.

Контроль на сарненській трасі можуть здійснювати тільки в світлу пору доби, – додав Наконечний. Для цілодобової роботи повинне бути стаціонарне освітлення.

Зазначимо, що у Любомирку на пункт габаритно-вагового контролю перенесли ваги, які використовували на майданчику біля Корця на трасі Київ – Чоп. Тож там поки контролю немає. Відтак, єдиний пункт на міжнародній трасі, де можна контролювати вантажівки – це стаціонарний і селі Опарипси біля адмінмежі зі Львівщиною.

Три мобільних лабораторії, вартістю майже півтора мільйона кожна, які Укртрансбезпека передала на Рівненщину наприкінці 2017-го – досі не працюють. На останній нараді в ОДА стало відомо, що вони не пройшли повірку в Службі безпеки на транспорті. Від профільного управління мали направити запит, аби цей процес пришвидшити. В управлінні Укртрансбезпеки Суспільному уточнили, що станом на 14 липня це питання залишається невирішеним.

Що відомо
Наприкінці червня президент Зеленський нагадав далекобійникам про штрафи за перевантаження і руйнування доріг. Це сталось під час поїздки на Херсонщину і було другим за тиждень згадуванням цієї проблеми з боку глави держави. Президент додав, що боротись із цим будуть по всій Україні.
1-го-го липня у Рівненській ОДА цій темі присвятили цілу нараду, де з'ясувалось: повноцінно контролювати вагу вантажівок в області не можуть.
Начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк раніше пояснював, що майданчик для зважування у Любомирці звели майже на пів кілометра далі, ніж було передбачено у проекті. І до якості теж є питання.
Голова ОДА доручив Службі автодоріг усунути всі проблемні моменти, що стосуються якості зважувального майданчика.
Станом на початок липня, за даними управління Укртрансбезпеки, на водіїв перевантажених ваговозів виписали понад 37 тисяч євро штрафів. За попередніх чотири роки це було майже 300 тисяч євро. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також