Бо діти — від різних батьків

2495 0

Ми у соцмережах:

Бо діти — від різних батьків

Відмовили у видачі посвідчення та, відповідно, наданні пільг багатодітної сім’ї рівнянці Оксані Бондарук з трьома рідними дітьми. Мотивували відмову тим, що її діти… від різних батьків. А тому, щоб отримати посвідчення, жінці треба або розлучитися з теперішнім чоловіком, або переконати першого чоловіка відмовитись від своєї дитини.

Відмовили у видачі посвідчення та, відповідно, наданні пільг багатодітної сім’ї рівнянці Оксані Бондарук з трьома рідними дітьми. Мотивували відмову тим, що її діти… від різних батьків. А тому, щоб отримати посвідчення, жінці треба або розлучитися з теперішнім чоловіком, або переконати першого чоловіка відмовитись від своєї дитини. — Це несправедливо, — говорить Оксана Бондарук. — Мої діти живуть зі мною і другим чоловіком під одним дахом, їдять за одним столом. Для того, щоб отримати це посвідчення, сказали нам, потрібно, щоб мій теперішній чоловік всиновив старшого сина від першого шлюбу. Але як я поясню це батьку сина, який від нього не відмовився, зустрічається з ним, спілкується? Та й син, який 13 років мав одне прізвище, не розуміє цієї відмови, не хоче змінювати прізвища, але в той же час відчуває себе винним у тому, що через нього сім’ї не дають пільги. — Роз’яснення Міністерства юстиції України і справді передбачає, що посвідчення багатодітної сім’ї, яке дає право на пільги, видається сім’ї з трьома і більше дітьми, які нажиті у спільному шлюбі, — коментує заступник начальника обласного відділу сім’ї та молоді Віталій Ліпський. — Право на посвідчення сім’я, в якій виховуються діти від різних батьків, отримує тільки тоді, коли один з подружжя всиновлює нерідну дитину або ж коли батько або мати самостійно виховує трьох дітей, перебуваючи в розлученні. Також в наданні відповідного посвідчення багатодітній сім’ї можуть відмовити, якщо вона не надала всіх необхідних документів.

Дарина ГУЗЕНКОВА.

Довідка РВ Сьогодні 44% багатодітних сім’ї Рівненщини не користуються пільгами. Причина в тому, що вони поки не отримали посвідчення багатодітної сім’ї, які в область надходять від Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також