Богатирчук-Кривко пектиме індика, а Кириллов - качку

1697 0

Ми у соцмережах:

Богатирчук-Кривко пектиме індика, а Кириллов - качку

Депутати Рівненської обласної ради сьогодні приймали бюджет 2016-го, голосували за кандидатів у поліцейську комісію і вітали один одного з прийдешніми святами. Святкувати, кажуть, будуть вдома з родинами. Втім, у кожного свої традиції, про які й розповіли кореспонденту «РВ».

Богатирчук_Кривко Кириллов

Світлана Богатирчук-Кривко та Михайло Кириллов
Депутатка від «Свободи» та бактеріолог Рівненської обласної клінічної лікарні Ірина Савчук Новий рік зустріне у себе, у гості до неї завітають рідні. На столі, зазначила, буде кутя з медом та вином, салат «Олів’є» та бутерброди із червоною рибою. Різдво пані Савчук святкуватиме, швидше всього, у батьківському домі на Березнівщині. Ірина Савчук
Ірина Савчук
Колишній голова Михайло Кириллов на свята не планує поїздок. Буде колядувати та спече качку з яблуками. А ось Алла Черній, голова Млинівської райдержадміністрації, свята матиме насичені: Новий рік з родиною зустрічатиме у Рівному, на Різдво поїде до батьків в Острожець Млинівського району, а також відвідає фестиваль колядок у Млинові. Пані Черній ділиться, що у її родині на Святвечір традиційно подають борщ з «вушками»: на дно тарілки кладуть зварені вареники з білими грибами та цибулею, а зверху наливають пісний червоний борщ. Хірург обласної лікарні Олександр Нестеренко розповів, що на свята родина з’їдеться до нього. Каже, готують традиційні страви, проте їх завжди багато. Родина дотримується традиції, що як зустрінеш свята, так і проведеш наступний рік. Сам пан Нестеренко допомагати дружині зі стравами не буде. Розповідає, що готує тільки м’ясні страви надворі – як-от шашлики. Основний секрет хорошого шашлику, додає, - свіже м’ясо та нічого зайвого, окрім солі та перцю. Олександр Нестеренко
Олександр Нестеренко
Світлана Богатирчук-Кривко, голова регіонального відділення Спілки землевпорядників України, мандруватиме. Її сім’я має традицію – з 31 по 19 грудня їздять один до одного у гості. До пані Богатирчук-Кривко зберуться на другий день Різдва. За словами депутатки, вона запікатиме або качку, або індичку. Розповіла і про те, як спекти дуже смачного індика – залишити його маринуватися на щонайменше дві доби. Маринад у пані Світлани, розповіла, густий та з багатьма приправами. Заступник голови облради Олексій Бучинський свята проведе вдома з родиною, на Різдво поїде у село, де сім’я дотримається всіх українських традицій. Пан Бучинський зізнається: у його родині готують жінки. Діана Гордійчук, волонтерка та голова фракції «УКРОП», у переддень Різдва святкуватиме день народження. За словами депутатки, на свята буде вдома. На Новий рік пані Гордійчук хоче приготувати щось нове та незвичне, а на Різдво буде багато українських традиційних смаколиків: запечена ковбаса, паштет, домашня кутя. Голова обласної ради Володимир Ковальчук розповів, що на свята їстиме все, що зготує мама, бо до їжі не перебірливий. Новий рік відзначить з мамою, а на Різдво відвідуватиме похресниць, яких має дві.
Алла САДОВНИК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також