Надмірне захоплення жирними сендвічами (з шинкою і сиром, яйцем, ковбасою) збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Це відбувається тому, що під впливом жирної їжі може порушуватися робота кровоносних судин, що провокує розвиток атеросклерозу.
Надмірне захоплення жирними сендвічами (з шинкою і сиром, яйцем, ковбасою) збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Це відбувається тому, що під впливом жирної їжі може порушуватися робота кровоносних судин, що провокує розвиток атеросклерозу. Це підтверджують експерименти, в яких брали участь студенти-добровольці. Їм робили виміри стану кровоносної системи: перший раз — на голодний шлунок, другий раз — після сніданку, що складається з сендвіча (900 калорій, у тому числі 50 грамів жиру). Така трапеза призводила до звуження судин, створюючи умови для виникнення атеросклеротичних бляшок.