Чаї від застуди

2894 0

Ми у соцмережах:

Чаї від застуди

Відчувши легке нездужання ми насамперед заварюємо чай. Властивості цього чудодійного напою були відомі ще нашим предкам. Як сказав східний філософ і лікар Ібн Сіна: "Чай освіжає тіло, зміцнює дух, пом'якшує серце, пробуджує думки, проганяє лінощі".

Лимон Завдяки вітамінам С, Е, D, нікотиновій кислоті і йоду чай отримав репутацію напою довголіття. У чайному листі міститься понад 10 видів вітамінів і величезна кількість корисних інгредієнтів, включаючи білки, жири, а також чайний фенол, теїн і ліпідні цукру. Цей благородний напій живить організм, регулює фізіологічні процеси і має оздоровчий вплив. Чай від застуди може зробити кожен у домашніх умовах. Такий напій буде набагато кориснішим від аптечних препаратів, а його вплив на організм — набагато ефективнішим. Як же приготувати "домашній" чай і перемогти застуду?

З імбиром

Якщо випити перед сном чашечку імбирного чаю, вранці ви прокинетеся з відчуттям абсолютно здорової людини. Імбир містить цінні ефірні олії, мікроелементи та амінокислоти, які зміцнюють імунну систему. Крім того, імбир здатний впоратися і з кашлем.
Рецепт: у скляну ємність на 0,5 л покласти 1 столову ложку заварки чорного або зеленого чаю і натертий імбир — 2-3 столових ложки, залити суміш окропом і настоювати під кришкою 10-15 хвилин. Можна також додати в чай мед, але тільки коли він трохи охолоне. Чудовим доповненням буде шматочок лимона або лайму, паличка кориці і 2-3 штуки гвоздики.

Трав'яний

Трави — справжній скарб для нашого організму. Лікарські рослини — найкращий природний засіб. Завдяки ефірним оліям, сапонінам, глікозидам, ліпідам, вітамінам, ферментам, органічним кислотам, рослинним гормонам і фітонцидам, що входять до складу трав, ви забудете про аптечні препарати. Найпростіший, але ефективний спосіб лікування лікарськими рослинами — додати жменю сушеної м'яти, меліси і чебрецю до звичайної чайної заварки. Такий чай слід настоювати 5-10 хвилин і пити гарячим. Щоб знизити температуру, заваріть чай з листя і гілочок чорної смородини, заливши їх окропом. Настоювати такий чай — 30 хвилин. Насолоджуватися ним можна у будь-яких кількостях, але не рідше 3-4 разів на день. У боротьбі із застудою і головним болем допоможе й ромашка. На склянку окропу киньте 1 ст. л. сухих квітів ромашки і стільки ж сушеної м'яти. Настоювати не менше 15 хв. Ромашка допомагає у боротьбі із запальними процесами, а м'ята нормалізує температуру. А щоб побороти кашель, досить додати в чай 1 ст. л. трави материнки.

З малиною

Чай з дитинства не тільки багатий смаком і ароматом, але й має цінні цілющі властивості. Оскільки у складі цієї ягоди — глюкоза, фруктоза, пектин, дубильні речовини, флавоноїди, мікроелементи і вітаміни, а також саліцилова кислота, чай з малиною стає справжнім джерелом корисних властивостей! Малина має жарознижувальні властивості, і замість того, щоб ковтати жменю таблеток, достатньо просто з'їсти склянку ягід. Щоб приготувати цілющий чай, необхідно: у чашку свіжозавареного чорного або зеленого чаю додати 2-3 ч. л. малинового варення або перетертої з цукром малини. Пити такий напій можна в будь-якій кількості без обмежень. Можна також використовувати сушені ягоди: 2 ст. л. сушених ягід малини і 1 ч. л. чорного чаю залити 0,5 л окропу і настоювати 15-20 хв. Пити чай найкраще перед сном, після чого закутатися в ковдру.

Липовий

Популярний у багатьох сім'ях чай з липового цвіту не тільки усуває біль у горлі, але й пом'якшує кашель. Його можна використовувати як добавку до звичайного чаю, а також заварювати в чистому вигляді. Останній варіант чаю допоможе збити високу температуру і полегшити головний біль.
Приготування: залити 1 ст. л. квітів липи склянкою окропу. Напою слід дати настоятися 5 хв., після чого процідити через дрібне сито, дати трохи охолонути і додати 1 ч. л. меду. Щоб лікування було ефективним, пити такий чай потрібно тричі на день по півсклянки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також