Часник — токсичний, може викликати головний біль

1146 0

Ми у соцмережах:

Часник — токсичний, може викликати головний біль

У холодну пору року багато хто вживає бодай зубчик часнику — як профілактику простуд. Однак не всім можна його вживати, адже це надзвичайно специфічний продукт.

Основна шкода часнику полягає в тому, що він досить токсичний і може викликати головний біль. Особливо не рекомендується вживати часник тим, хто страждає на хронічні або гострі захворювання шлунково-кишкового тракту. Токсичні елементи, що містяться в часнику, роз'їдають стінки шлунка та порушують хімічні процеси, пов'язані з травленням.

З цієї ж причини часник відчутно подразнює печінку та нирки. Тому використовувати його як лікувальний засіб потрібно обережно.

Часник також потрібно обережно вживати при гіпертонії, перепадах тиску, неврозі серця та інших проблемах, пов'язаних із серцево-судинною системою. Цей натуральний засіб може впливати на кров'яний тиск і погіршувати стан хронічних гіпертоніків. Для покращення стану здоров'я його в незначних кількостях можуть вживати діабетики: останні дослідження показали, що він регулює рівень інсуліну в крові. Однак при індивідуальній непереносимості та підвищеній чутливості до часнику можуть виникати алергічні реакції.

Нарешті, часник рекомендують повністю виключити з раціону при епілепсії, а також у періоди вагітності та годування груддю.

Рекомендується вживати не більше 3-4 зубчиків часнику на день. Також не бажано їсти його на ніч, адже він може викликати печію, підвищити тиск, а також викликати безсоння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також