Черемша рятує від авітамінозу

1991 0

Ми у соцмережах:

Черемша рятує від авітамінозу

Дієтологи радять вживати черемшу, яку почали продавати на ринках, в сирому вигляді. Кажуть, це запобігає весняному авітамінозу.

”Під час весняного авітамінозу людина стає млявою і швидко втомлюється. Люди починають вживати багато свіжих овочів і фруктів. Користі від них мало, бо їх вирощують на нітратних ґрунтах. Найкраще з весняним авітамінозом бореться черемша. В її листі міститься багато вітамінів, які необхідні ослабленому організму. Салат із черемші слід вживати щодня. Найкраще їсти його ввечері, бо черемша має сильний запах часнику», — розповів столичний дієтолог Владислав Карпенко. Листя черемші має велику кількість вітаміну С, мінеральні речовини, каротин, клітковину, цукор і мікроелементи. В ньому є фітонциди з вираженим антибактеріальним та протизапальним ефектом. Вони укріплюють нервову систему, стимулюють діяльність серцево-судинної системи і покращують обмін речовин. Черемша ефективно бореться з кашлем, бронхітом і ревматизмом. Водний настій листя черемші вживають при простудних захворюваннях, атеросклерозі і для загального зміцнення організму. Найкраще їсти її в сирому вигляді. Під час теплової обробки всі вітаміни і корисні речовини руйнуються. Зловживати черемшею не можна. Денна норма — не більше 20 листків. Не варто вживати її вагітним жінкам і хворим на епілепсію. Протипоказана черемша при панкреатитах, гепатитах, запаленнях шлунку і кишківника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також