Через 18 років Рівненщина знову отримала чемпіона

1372 0

Ми у соцмережах:

Через 18 років Рівненщина знову отримала чемпіона

Велогонщик Сергій Гончар ще до минулого тижня був єдиним представником нашої області, хто здобув в роки Незалежності «золото» чемпіонату світу. Мова йде про олімпійські види спорту. У 2000-му Сергій випередив усіх в гонці з роздільним стартом.

І от минулої неділі успіх Гончара повторив 22-річний рівненський плавець Михайло Романчук. На чемпіонаті світу на «короткій» воді» (в 25-метровому басейні) в китайському Гуанчжоу Михайло став чемпіоном на дистанції 1500 м. При цьому він ще й встановив новий рекорд чемпіонатів світу.

У радянські часи рівненські спортсмени теж ставали чемпіонами планети. У 1974-му золоту медаль у важкій атлетиці виборов Валерій Устюжин, у 1983-му – велогонщик Олег Чужда. Втім, найуспішнішим був веслувальник, який нині проживає в Ірландії, Юрій Гурін. Наприкінці 80-х-початку 90-х він здобув на чемпіонатах світу сім золотих медалей.

Втім, повернемося до років Незалежності. І якщо світових чемпіонів за цей період у нас два, то призерів семеро. Мають крім золотих ще й інші медалі вже згадані Гончар (срібну та бронзову) та Романчук (срібну). Цього року «бронзу» у стрільбі з пневматичного пістолета у міксті настріляв Олег Омельчук. Раніше срібні медалі на чемпіонатах світу завойовували веслувальники на каное Олександр Максимчук (дві) та Вадим Ціпан, а також метальник молота Андрій Скварук. У Максимчука також є ще «бронза», як і в плавчині Анни Хлістунової.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також