Черговий успіх рівненських баскетболісток

1480 0

Ми у соцмережах:

Черговий успіх рівненських баскетболісток

Срібні нагороди чемпіонату України у форматі 3х3 вибороли баскетболістки рівненської загальноосвітньої школи №28. У фіналі школярського турніру, що пройшов у столичному Палаці спорту, Олена Бойко, Вікторія Ковалевська, Світлана Боярчук та Наталія Смалюк поступилися суперницям із Бердянська — 7:14.

Паралельно з основним турніром відбувся ще й конкурс триочкових кидків, в якому Олена Бойко не залишила жодного шансу суперницям. Рівненські баскетболістки та міністр Булатов

Рівненські баскетболістки та міністр Булатов
Команда юнаків Рівного, яку представляли учні школи №27, зупинилася на стадії чвертьфіналу. Олена Бойко, переможниця конкурсу триочкових: — Під час матчів я майже не кидаю триочкові, буває, звісно, що і шість влучаю, а буває, і два... Мені дуже сподобалася організація змагань, сподобалися люди, з котрими тут спілкувалася. Я люблю такі змагання. Зазвичай у мене по два тренування в день. Моя мета в баскетболі — грати за збірну України. Я зараз в юніорській збірній. Хочу добре грати в її складі й досягати високих результатів. Сергій Шемосюк, президент Федерації баскетболу Рівненської області: — З 20 районів у Рівненській області 15 взяли участь у першому етапі змагань Всеукраїнської шкільної баскетбольної ліги 3х3. Ми виїжджали на місця, допомагали. Все пройшло на гідному рівні. Фінальна частина відбулася в Рівному. Чемпіони цих змагань були представлені командами дівчат ЗОШ №28 та юнаків ЗОШ №27. Це наші базові школи у Рівному. Хтось з дітей постійно займається, хтось є просто любителем баскетболу. Приємно, що в обласному фіналі брали також участь команди з населених пунктів, де немає дитячо-юнацьких спортивних шкіл з баскетбольною секцією. Цікаво, що дві такі команди ввійшли до четвірки найкращих. Якщо є фахівець, фанат своєї справи — викладач фізичного виховання, котрий знається на баскетболі, — це добре. Федерація баскетболу України — нині одна з провідних серед усіх спортивних федерацій нашої країни. За результатами опитування Острозької академії, найпопулярнішим видом спорту в Рівненській області серед молоді є баскетбол. Це приємно. Я вважаю, якщо буде більше таких змагань, як Всеукраїнська шкільна баскетбольна ліга 3х3, то баскетбол буде найпопулярнішим видом спорту в усій Україні. Тому що баскетбол справді найбільш гармонійно виховує молодь. Втім, на цьому для провідних рівненських баскетболісток сезон не завершено. Олена Бойко, Яна Голубош та Дарина Степанюк мають хороші шанси поїхати на чемпіонат Європи серед 18-річних до Румунії, нині їх викликали на збір. Також участь в зборах команди U-16 братимуть рівнянки Вікторія Ковалевська та Світлана Боярчук. Вони готуватимуться до чемпіонату Європи, що відбудеться у серпні в Естонії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також