Чи шкідливі натяжні стелі для здоров`я людини

1265 0

Ми у соцмережах:

Чи шкідливі натяжні стелі для здоров`я людини

У багатьох споживачів, які проводять ремонт квартири з використанням нових технологій, виникає питання: «Чи безпечний натяжна стеля для здоров'я?». Цей варіант оформлення стельового перекриття приваблює своєю естетичною привабливістю, практичністю і довговічністю, але чутки про шкоду натяжних стель для здоров'я змушує багатьох людей засумніватися в доцільності їх установки. З точки зору пересічного споживача ціна на натяжні стелі в Київ досить доступна. Спробуємо розібратися, чи дійсно мають натяжні стелі мінуси для здоров'я.

Натяжні стелі: чи є шкода для здоров'я?

Перш ніж говорити про плюси і мінуси натяжних стель для здоров'я, важливо позначити, які є за своєю суттю ці вироби. Для полотна використовуються поліефірна тканина або ПВХ плівка. Дані матеріали популярні в різних сферах виробництва, в тому числі меблевої промисловості і при виготовленні декоративних предметів інтер'єру. Такі полотна при дотриманні технологій виробництва безпечні з екологічної точки зору, що доведено численними тестами і дослідженнями.

Соответственно, якщо використано якісну сировину, то натяжні стелі будуть безпечні для здоров'я. На практиці:

• Якісні натяжні стелі безпечні для здоров'я, так як кожна партія продукції обов'язково проходить сертифікацію. Перш ніж купити у виробників ПВХ плівки і поліефірної тканини матеріали для виготовлення стель, компанія «Nova Stelya» перевіряє наявність сертифіката на відповідність стандартам екологічної безпеки. Тільки при їх наявності виробник може гарантувати, що натяжна стеля шкоди здоров'ю мешканців приміщення не завдасть.

• ПВХ плівка і поліефірна тканина є хімічно стабільними матеріалами. Це означає, що вони не змінюють своїх властивостей і не виділяють токсинів в процесі експлуатації і при умовах, регламентованих виробником. При використанні в житловому приміщенні тканинні і натяжні стелі з ПВХ шкоди здоров'ю не заподіють. Прямі сонячні промені, температурні коливання в діапазоні +5 +50 для плівкових виробів і -30 +70 для тканинних аналогів, високі показники вологості - всі ці фактори не призведуть до того, що натяжна стеля стане шкідливий для здоров'я.

• Чи шкідливі натяжні стелі, якщо від полотна виходить неприємний хімічний запах? Такий прояв дійсно може спостерігатися. Але цей фактор не завжди є показником шкоди натяжної стелі для здоров'я. Специфічний запах «плівки» є наслідком технологічного процесу виготовлення. Він часто проявляється в перші кілька годин після установки полотна, після - випаровується. Якщо при виробництві використані безпечні матеріали, навіть наявність запаху не є приводом вважати, що існує небезпека полотна натяжної стелі для здоров'я. Інша справа, коли у виробництві використовувалося неякісну сировину. Сигналізувати про це може стійкий хімічний запах від полотна навіть через кілька тижнів після установки.

Отже, якісні, екологічно чисті полотна - натяжні стелі шкоди здоров'ю не несуть за умови наявності сертифіката якості ЕКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також