Чи винні в смерті лікарі?

2757 0

Ми у соцмережах:

Чи винні в смерті лікарі?

Здолбунівчанка Зоя Третяк сумнівається, що хтось із лікарів відповість за смерть її чоловіка. Два місяці тому він помер в обласній лікарні, і, на думку дружини, якби медики належним чином виконували свої обов'язки, чоловік жив би.

Розповідає Зоя Третяк: — Моєму чоловікові на вулиці раптово заболіла нога, він не зміг іти. Я одразу викликала швидку допомогу. Однак медики лише зробили укол і пояснили, що у чоловіка судоми, які минуть, треба лише розтирати ногу. У лікарню Володю не забрали; якщо біль знову турбуватиме, порадили звернутися до невропатолога. Наступного дня ми звернулися у Здолбунівську райлікарню до невропатолога, який направив чоловіка до хірурга. Тоді й з'ясувалося, що у чоловіка тромб, потрібна негайна операція у відділенні серцево-судинної хірургії Рівненської обллікарні. Однак автомобіль швидкої допомоги не надали, і я змушена була шукати транспорт самостійно, втрачаючи час. У приймальному відділенні обласної лікарні мого чоловіка також належним чином не оглянули, лише вимагали сплатити благодійні внески. Потім таки направили у відділення серцево-судинної хірургії, де йому зробили операцію. Лікар запевнив, що все буде добре, й призначив на наступний день ще одну операцію. Ліків я купила на 4000 гривень, вони й досі лежать у мене вдома: заплановану на 11 грудня операцію не зробили, причину не пояснили. А вночі 12 грудня Володі стало гірше, і його перевели у відділення гнійної хірургії. Там мене здивувало ставлення медсестер, котрі відмовлялися зробити хворому знеболювальний укол, поки я не наполягла, адже були усі ті медикаменти, які я купила для операцій. Того ж дня у відділенні гнійної хірургії чоловікові зробили другу операцію, після якої його відвезли не у реанімаційне відділення, а у звичайну палату, до того ж брудну. Чоловікові ставало все гірше, а медсестра лише радила нам його заспокоювати, кликати лікарів вона відмовлялася. Лише коли у хворого почалися судоми і з рота пішла піна, його перевели у реанімацію, де він і помер. Я вважаю, що це сталося через недбале ставлення медпрацівників, адже лікар-реабілітолог нас запевняв, що усе буде добре. Він також додатково за операцію у мене взяв 600 гривень. Мене обурює таке ставлення медиків, яких цікавлять лише гаманці пацієнтів. Навіть у морзі я мусила заплатити 1000 гривень, і довідку про смерть довелося чекати довго. Після цього я звернулася в Генеральну прокуратуру, однак це нічого не дало.

Коментарі

Сергій Вовк, заступник головного лікаря з хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні: — Ми провели лікарську експертизу, під час якої встановили, що медики нашої лікарні призначали Володимиру Третяку адекватне лікування, тож вини лікарів у смерті цього пацієнта ми не виявили. Що ж стосується роботи молодшого медичного персоналу, на що також скаржиться дружина покійного, то триває службове розслідування. Якщо випадки порушень, про які заявляла Зоя Третяк, підтвердяться, цих медпрацівників буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Олександр Панасюк, перший заступник начальника Здолбунівського РВ УМВС, начальник слідчого відділення: — За скаргою Зої Третяк було відкрито кримінальне провадження, його внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Справа кваліфікується як неналежне виконання медичними працівниками службових обов'язків. Проведено деякі слідчі дії, а також внесено вимоги до управління охорони здоров'я на проведення службової перевірки. У разі підтвердження випадків неналежного виконання лікарями своїх обов'язків справа буде передана до суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також