Їжа, багата харчовими волокнами, знижує ризик смерті від хвороб серця, серцево-судинної системи й інших захворювань на 22%.
Їжа, багата харчовими волокнами, знижує ризик смерті від хвороб серця, серцево–судинної системи й інших захворювань на 22%. Крім цього, продукти з високим вмістом клітковини захищають від раку, діабету й ожиріння. До найбільш корисних продуктів відносять каші (гречана, вівсяна, пшоняна, перлова, ячна, з неочищеного рису), хліб з висівками, пророщене зерно. Клітковина — харчові волокна — покращує роботу кишечнику; допомагає знизити рівень холестерину, цукру і артеріальний тиск. Крім того, продукти, багаті клітковиною, нормалізують вагу і знижують запалення в організмі.