Чим корисний оселедець і скільки його їсти

2693 0

Ми у соцмережах:

Чим корисний оселедець і скільки його їсти

Оселедець — риба жирна, багата жирними здоровими амінокислотами, які дуже потрібні нам, особливо в стресових ситуаціях та для підтримки імунітету. А в умовах воєнного стану всі ми потребуємо продуктів, які допоможуть нашій нервовій системі, підтримають імунітет та здоров’я в цілому.

Про корисні властивості оселедців та про те, скільки його можна їсти з користю для здоров’я, розповіла у своєму інстаграмі популярний дієтолог Світлана Фус.

Оселедець — джерело жирних поліненасичених жирних кислот, загалом це Омега-3. Ці амінокислоти нам потрібні, самим організмом вони не виробляються. А при дефіциті Омега-3 виникає низка серйозних проблем зі здоров’ям.

Так, омега-кислоти DHA входять до структури нашого мозку та очної сітківки, при їхньому дефіциті можуть початися проблеми з зором. Також DHA важливі для вагітних, недарма до препаратів для підтримки здоров’я при вагітності входять саме ці амінокислоти. Вони впливають на інтелект майбутньої дитини, соціальні навички та знижують ризики затримки розвитку.

За добової потреби Омега-3 від 1 до 1,5 г на добу, у 100 г оселедця міститься 2,4 г.

Також Омега-3 допомагають підтримати здоров’я серця та судин, зокрема — підвищують рівень хорошого холестерину, знижують запальні процеси, підтримують еластичність судин. А ще регулярне вживання Омега-3 допомагає запобігти депресії, покращує стан шкіри та її еластичність. За потребу Омега-3 від 1 до 1,5 г на добу, у 100 г оселедця міститься 2,4 г.

А ще оселедець містить йод, який потрібний для здоров’я щитовидної залози. Сто грамів оселедця забезпечує половину добової норми йоду.

Багатий оселедець і потужними антиоксидантами: вітаміном Е та селеном. Обидві ці поживні речовини важливі для імунної системи, вони допомагають боротися з окислювальним стресом.

Дієтолог каже — у цій рибі є все те, заради чого її обов’язково варто включати до раціону: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також