Чому восени сильніше випадає волосся

2510 0

Ми у соцмережах:

Чому восени сильніше випадає волосся

З настанням осені багато жінок (та й чоловіків також) помічають, що волосся стало випадати більше. Здавалося б, минуло літо — пора вітамінів, сезонних овочів і фруктів, тож наш організм повинен «дихати» силою. Але за літо волосся добряче постраждало від палючого сонця, гарячого вітру, морської солі або хлорованої води в басейнах. Тож верхній шар волосся вигорів, потоншав, став ламкішим.

З наближенням холодної пори року сповільнюються процеси в організмі, наприклад, знижується вироблення естрогену, жіночих статевих гормонів. А естроген впливає на ріст волосся — якщо його недостатньо, волосся може гірше рости і сильніше випадати.

А ще не тільки влітку, але й у будь-яку пору року для волосся важливо, щоб організм не відчував дефіциту низки вітамінів і мікроелементів. Залізо, цинк, вітаміни групи В й інші речовини дуже важливі для здоров’я волосся.

Але якщо волосся стало випадати різко, сильно, то це може бути симптомом серйозного захворювання. Часто випадання волосся провокують ендокринні проблеми, хвороби органів травлення і не тільки. Також при проблемах з волоссям можна звернутися до трихолога.

А як зрозуміти, сильно чи ні випадає волосся? За день навіть у здорової людини випадає близько 100-150 волосин. Якщо ви помітили, що після миття голови волосся буквально «вилазить» пучками, варто придивитися. У разі, якщо волосся, як вам здається, почало випадати сильніше і триває це понад 2-3 місяці, то як мінімум зверніться до лікаря. Найімовірніше, це викликано не зміною сезону, а проблемами зі здоров’ям.

Зміцнити волосся в міжсезоння допоможуть вітамінні комплекси для волосся з біотином, залізом, цинком, вітамінами. Вони допомагають поліпшити циркуляцію крові на шкірі голови, налагодити кровообіг, що важливо для гарного росту волосся. Важливо дотримуватися раціонального харчування, раціон повинен бути багатий на білкову їжу, омега-кислоти, тому не забувайте їсти яйця, лляну олію, авокадо, жирну рибу, горіхи, насіння, корисний для волосся гарбуз — осінній продукт.

Доглядайте за волоссям відповідно до свого типу, не забувайте про живильні маски. А від гарячого укладання, сушіння феном, прасування, будь-якої процедури, яка ще більше висушить волосся, варто відмовитися, якщо локони пошкоджені й волосся стало сильніше випадати.

Не розчісуйте мокре волосся, це його ще сильніше пошкоджує. А якщо розчесати волосся складно, використовуйте спеціальні кондиціонери. Не забувайте носити головний убір, коли настане різке похолодання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також