Чому «Зроблено в США» не є ознакою високої якості дієтичних добавок куплених на iHerb?

493 0

Ми у соцмережах:

Чому «Зроблено в США» не є ознакою високої якості дієтичних добавок куплених на iHerb?

 Почнемо з того, що американські БАДи не не такі вже і американські, оскільки Китай є одним з найбільших у світі виробників сировини для дієтичних добавок, а власником  iHerb є китайська компанія. Частенько китайці поставляють не дуже якісну сировину для дієтичних добавок, забруднену гербіцидами, важкими металами. Про це не раз писалося в американській пресі.  

Власне, ми самі в цьому переконались після аналізу екстрактів лікарських рослин, які виготовляє і продає китайська компанія «Hunan MT Health Inc.". Аналіз рослинної сировини надзвичайно складний, нам його виконала науково–сервісна фірма Отава,
безумовний лідер в Україні  в галузі складних аналізів, за що ми працівникам компанії щиро вдячні. Результати аналізів китайських екстрактів нас шокували.

        
Власне, американське законодавство на противагу українському сприяє виходу на ринок низькоякісних добавок. У США, на відміну від України, дієтичні добавки не потребують спеціальної довготривалої державної сертифікації. Компанії, які виробляють БАДи, самостійно відповідають за якість своєї продукції.  Спеціальний державний американський орган
FDA контролює якість БАДів, які вже продаються, періодично знімаючи з ринку низькоякісні добавки.
Як же купити якісні американські дієтичні добавки?
Деякі американські  виробники дієтичних  добавок проходять стороннє тестування своєї продукції для отримання сертифіката від таких організацій, як:
•  NSF International
•  Фармакопея США (USP)
•  ConsumerLab
•  Група контролю заборонених речовин (BSCG)
•  Лабораторії андеррайтерів (UL)
•  Міжнародні стандарти риб'ячого жиру (IFOS)

Ці організації мають суворі стандарти чистоти та ефективності добавок, тому їхні сертифікати є хорошим показником якості. Дієтичні добавки, які пройшли подібну сертифікацію, часто мають на етикетці версифікаційну печатку від цих організацій. На сайтах цих організацій є також список БАДів, що пройшли подібну сертифікацію.

Отже, щоб купити високоякісні американські добавки, переконайтесь, що вони сертифіковані такими організаціями, як  USP, NSF International або ConsumerLab. Врешті-решт, попросіть продавця дієтичних добавок надати подібний сертифікат.
NB. Шановні читачі, якщо у вас є запитання про дієтичні добавки, задавайте їх в чаті на моїй сторінці у Фейсбуці. Я із задоволенням відповім на них в наступних публікаціях. 
 
д.х.н., проф. Сергій Ярмолюк,
завідувач відділу біомедичної хімії
Інституту молекулярної біології і генетики НАН України,
Науково-виробничий центр фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ»
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також