Данильчук збудує хатку

2219 0

Ми у соцмережах:

Данильчук збудує хатку

Не у «Царському Селі», а безпосередньо на території Рівного будуватиметься голова обласної ради Олександр Данильчук. Дозвіл на це йому дали на останній сесії депутати міськради.

Хоч депутат Віталій Поровчук рішення про передачу Олександру Данильчуку безплатно земельної ділянки у Рівному назвав «політичною проституцією», більшість міських обранців з цього приводу особливо не переймалися. 33 з них підтримали «бідного» голову обласної ради, який досі не має в обласному центрі власного житла. Тож ділянку землі площею 1502 кв. метри (15 соток) Олександр Данильчук отримав на вулиці Київській в районі ТОВ «Континент». Її виділили із земель запасу міської ради (сільськогосподарських угідь-ріллі). Причому 10 соток цієї земельної ділянки Олександру Данильчуку відвели для будівництва й обслуговування житлового будинку, а решту — для ведення особистого селянського господарства. Яким саме «селянським господарством» планує займатися голова облради, з’ясувати не вдалося. Адже на період, коли здавався номер, він перебував у відрядженні. Уявити ж, як поважний посадовець, приміром, просапує огірки чи садить картоплю, тяжко, навіть практично неможливо. Тому залишається лише вірити, що використовуватиме виділену землю Олександр Данильчук безпосередньо за призначенням. Нині сім’я голови облради, а у нього є дружина та троє дітей, проживає у Києві. Сам голова зареєстрований у Рівному, у будинку №14 на вул. Мельника. Правда, як розповіла прес-секретар облради Світлана Стельмащук, Олександр Данильчук, щоб не їздити на роботу з Києва, житло у Рівному винаймає. Попередні голови облради, як і нинішній, за її словами, теж на отримання квартир в обласному центрі не претендували. Роман Василишин мав житло у Рівному та дачну ділянку за містом до того, як став головою облради. Його попередник Данило Корилкевич, як і Данильчук, отримав під час головування земельну ділянку під забудову, але не в Рівному, а за межами міста. Адже традиційно, стверджує п. Світлана, «такі люди отримують земельні ділянки, а не квартири».

Коментар Роман Гресько, начальник міського управління земельних ресурсів: — Жодних порушень законодавства при виділенні земельної ділянки Олександру Данильчуку не було. Адже у Рівному людина для будівництва й обслуговування приватного будинку має право отримати максимум 10 соток землі (1000 кв. метрів) і для ведення селянського господарства — до 2 гектарів (20000 кв. метрів). Тож ці норми витримані. Крім цього, від плати за сільськогосподарські втрати через будівництво на ріллі, згідно з Земельним кодексом, громадяни звільняються, якщо беруть землю для будівництва житлових будинків. Чи стояв у черзі на отримання земельної ділянки голова облради, я не знаю. Це потрібно дізнаватися в управлінні земельних відносин. Чи просто у Рівному отримати земельну ділянку під будівництво? Непросто. Адже під індивідуальне будівництво землі майже не виділяють, лише під будівництво масивів. Щоправда, якщо людина сама підшукає собі якесь «вкраплення», вільне від забудови, й хоче на цій ділянці будуватися, вона звертається до міськради. А депутати, буває, дають дозвіл на виділення землі, а буває, що й ні. В даному випадку місто пішло назустріч голові облради. Адже він міг претендувати й на те, щоб йому купили квартиру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також