Данильчука залишили без "Батьківщини"

1916 0

Ми у соцмережах:

Данильчука залишили без "Батьківщини"

Вчора бюро облорганізації ВО "Батьківщина" прийняло рішення про виключення з її лав депутата облради Олександра Данильчука. Через те, що п.Данильчук зареєструвався кандидатом у народні депутати від одномандатного виборчого округу №156 з центром у місті Сарни. Виключенням з партії пригрозили і Валентину Кроці, який погодився стати його довіреною особою.

Коментарі Юрій Прокопчук, народний депутат, голова облорганізації ВО "Батьківщина": — Партійний з'їзд визначився, що кандидатом від округу №156 від нашої політичної сили буде керівник фракції "Батьківщина" в обласній раді Микола Кучерук. Втім, є в нашій організації люди, які порушують партійну дисципліну і пішли на вибори шляхом самовисунення. Причому в графі "партійна приналежність" зареєструвалися в ЦВК як представники ВО "Батьківщина". Це, зокрема, Олександр Данильчук. Тож за порушення рішення з'їзду та центрального штабу він виключений з партії, відповідні документи будуть подані до ЦВК. Робимо це, щоб не вводили в оману виборця, щоб не використовували символи об'єднаної опозиції, ім'я лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Данильчук підтримки об'єднаної опозиції на виборах мати не буде. Претензії до Данильчука були й раніше і як до депутата, і як до члена партії, досі ми обмежувалися зауваженнями. Також порушуватимемо питання, щоб Данильчук склав повноваження депутата облради. Адже виключили його і з партії, і з фракції. Підстав виключити з партії Валентина Кроку нема. Але якщо він зареєструється довіреною особою кандидата в народні депутати і буде працювати з особою, яка не є членом партії, заходи впливу будемо застосовувати й до нього. І це стосуватиметься не тільки Кроки, а й будь-якого іншого члена партії. Олександр Данильчук:

 
— Ніхто мені про виключення з партії не говорив, не зустрічалися зі мною ні голова облорганізації партії, ні заступники Юлії Тимошенко. Лише чутки такі ходять. Причин для виключення з партії не бачу, їх нема. Адже самовисунення в народні депутати — це моє конституційне право. Якби мене запросили, сказали, що ми вирішили від об'єднаної опозиції висунути єдиного кандидата Миколу Кучерука, а ви потерпіть, то, можливо, я б прислухався до цього. А так… Хай виключають. Ганьбитися і оскаржувати їхні дії не буду. Просто буду йти на вибори, і ні до якої політичної сили не приєднуватимусь. Валентин Крока:
 
— Скажу відверто: від керівництва обласної партійної організації можна чого завгодно очікувати. Виключення мене з партії мотивують тим, що я порушую партійну дисципліну і не підтримую єдиного кандидата від опозиції Миколу Кучерука. А я справді його не підтримую, бо спілкувався з виборцями і знаю, що шансу перемогти у нього нема. Я казав однопартійцям, що потрібно провести якесь рейтингове опитування, щоб визначитися з кандидатом. Зокрема, це має бути той, у кого рейтинг серед виборців високий. Але до мене не прислухалися. І я вирішив підтримувати Олександра Данильчука, дав згоду бути його довіреною особою по Березнівському району. Тим паче, що був заступником Олександра Данильчука, коли він був головою облради. Він тоді мені, безробітному, роботу дав. Мене викликали на бюро партії і пригрозили виключити через це. Це при тому, що я багато зробив для партії. Якщо виключать з партії — то така моя доля. Я — мажоритарник, обласний депутат, і виборці мені кажуть, що обиратимуть мене незалежно від партійної приналежності. Однопартійці думають, що як виключать мене з партії, то зроблять мені гірше, але мій рейтинг у виборців стабільний. І все одно я буду підтримувати об'єднану опозицію. Тяжко, звичайно, буде опозиції пройти по мажоритарці, бо йде нереальний відбір кандидатів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також