День осіннього іменинника святкували всі разом

2018 0

Ми у соцмережах:

День осіннього іменинника святкували всі разом

Свого дня народження з нетерпінням чекає кожна дитина. Це завжди — радість, веселощі, подарунки… Особливо таких свят потребують нездорові діти, адже їхнє життя доволі сумне та одноманітне, часто поєднане з болем. Саме тому небайдужі люди вирішили створити свято хворим діткам — минулого тижня в онкогематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні відзначали день осіннього іменинника. Це свято було організоване знаною у Рівному компанією ВОЛЯ.

Нині у відділенні перебуває 20 пацієнтів різного віку — від немовлят до учнів старших класів. На свято завітали всі ті діти, кому це було під силу: хто з мамою, хто з татом, а хто й сам. Однак були тут і дітки, які не змогли взяти участі у святкуванні — через хворобу вони змушені були залишитися в палатах. Чимало активних і, головне, небайдужих людей підтримують це відділення: хто — словом, хто — ділом, а хто й фінансово. Активно співпрацює з цим відділенням благодійний фонд «Скарбниця надії». — Ось уже два роки представники нашого фонду опікуються з хворими дітками онкогематологічного відділення, — розповідає заступник голови правління фонду Мар’яна Рева. — Ми допомагаємо, чим можемо, залучаємо інших до благодійності. Для прикладу, в цьому відділенні потрібно замінити вікна на металопластикові, адже до цих пір у дев’яти палатах та ізоляторі тут старі дерев’яні вікна. Ще одна потреба на часі — придбати електричний бойлер для нагрівання води на 50 л. Звичайно, у відділенні є гаряча вода, але такий бойлер теж потрібен. Для ефективної роботи лікарів необхідно мати новий комп’ютер і принтер, адже без сучасної техніки сьогодні — нікуди. За допомогою Рівненського регіонального підприємства ВОЛІ (ТзОВ «ТРК Рівне-ТВМ») дітям підготували цікаву ігрову програму, роздали повітряні кульки, подарунки для іменинників та організували солодкий стіл. «ВОЛЯ» запросила на свято кумедного клоуна, який активно грався із дітьми, весело жартував та радував їх мильними бульбашками. А кондитерська «Смачна хвилинка» порадувала дітей величезним смачним тортом.

Діти зачаровані мильними бульбашками
Ми завжди готові допомогти діткам, які потребують підтримки, — наголошує керівник підрозділу з обслуговування абонентів Рівненського підприємства ВОЛІ Катерина Лук’яник. — Дещо раніше наша компанія безкоштовно провела в онкогематологію радіо-інтернет, цією послугою вони користуються також безкоштовно. На осіннє свято завітала одинадцятикласниця Колоденської школи Юлія Куцюк. Нещодавно вона сама довгий час (близько двох років з перервами — Авт.) була пацієнткою онкогематології. — Зараз я почуваюся добре, — посміхається дівчина. — Але приходжу сюди, щоб підтримати інших дітей, — я хочу бути волонтером: малювати з дітьми, ліпити, гратися. У це відділення часто приходять волонтери, і тоді сіре лікарняне життя стає веселішим. Після школи планую вступати до медичного — хочу стати лікарем. Важко й батькам онкохворих дітей, які перебувають разом з ними. Але надія на одужання, позитивні приклади позбавлення від хвороби вселяють у них віру і надію на краще. — Я лікую свого семирічного сина Павла з квітня, — каже Ірина Леончик із села Копище Сарненського району. — У нього був гострий лейкоз. За цей час на лікування витратили 90 тисяч гривень. Дякувати Богові за те, що допомагають добрі люди. Зараз аналізи підтверджують, що син йде на поправку, надіємося — все буде добре. Свою історію розповідає Валентина Кухоцька з Антонівки, що на Володимиреччині: — Ми з 8-річним сином Андрієм знаходимося у цьому відділенні вже місяць, у нього лейкоз крові. Я сама виховую п’ятеро дітей, бо чоловік помер. На лікування вже пішло 10 тисяч гривень: допомогли церква, друзі, знайомі… — Тут дітям дуже важко, тому такі свята їм насправді потрібні — вони їх з нетерпінням чекають, — зазначає медсестра онкогематологічного відділення Людмила Баланович. — На день осіннього іменинника до нас в гості навіть прийшли дітки, які раніше тут лікувалися, а зараз вже знаходяться вдома. Ми дуже вдячні компанії ВОЛЯ та іншим людям за організацію такого дійства. За словами пані Людмили, бувають випадки, коли до відділення приходять незнайомі люди і дають гроші на лікування: хто — 50 грн., а хто й більше. Просто заходять до палати, залишають гроші та йдуть. ВОЛЯ закликає рівнян не бути байдужими, долучатися до гарних справ та творити добро! Гуртом легше вирішувати непрості проблеми нашого життя. Було б добре, якби таких соціально відповідальних компаній було якомога більше: благодійність сьогодні дуже потрібна й актуальна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також