Депутат намалював три варіанти майбутнього для Рівного

2746 0

Ми у соцмережах:

Депутат намалював три варіанти майбутнього для Рівного

Назарій Поліщук, депутат Рівненської міської ради, створив карту, на якій продемонстрував три можливих варіанти об'єднання Рівного з місцевими селами. Один назвав найгіршим, другий — малоймовірним, а третій — таким, який, очевидно, і реалізують до кінця наступного року.

об'єднання Рівне Найгірший варіант, на думку пана Поліщука, якщо Рівне не створить об'єднаної територіальної громади, а 24 сільські ради Рівненського району об'єднаються між собою, створивши приблизно шість сільських громад. Теоретичною, але малоймовірною є перспектива, що Рівне створить агломерацію, об'єднавши навколо себе практично увесь район та деякі населені пункти інших районів. А найбільш ймовірним є об'єднання Рівного з 8-9 приближеними сільрадами, зокрема, Квасилівською селищною та Городоцькою, якщо плани останньої на приєднання до себе Бронників проваляться. Тоді Рівненська об'єднана міська громада нараховуватиме близько 300 тис. мешканців. Назарій Поліщук, який також є головою інформаційно-аналітичного центру «Info-Light», розповідає про свою концепцію:

назарий полищук
— Думаю, під кінець 2018 року Рівненська міська громада вже буде створена. Але об'єднання з сільрадами відбуватиметься поступово. Цього місяця одна прийме рішення про об'єднання, наступного місяця — інша. Рівне — не єдиний обласний центр, де досі практично не було нічого зроблено для створення ОТГ. Справа у тому, що сільські ради, що поряд з великими містами, — найбагатші. У них дорога земля, і місцева влада (як сільська, так і районна) не хоче позбуватися свого впливу, який неминуче втратить при об'єднанні з містом. Тому в країні і відбувається об'єднання наразі переважно невеликих населених пунктів зі слабко розвиненою економікою. Але на відміну від влади, люди, які живуть у селах біля Рівного, зацікавлені в об'єднанні саме з містом. Бо вони і так інтегровані у місто: їхні діти ходять у міські школи та дитячі садки, вони звертаються до лікарів у медзаклади міста. Рівненська міська влада теж публічних кроків для об'єднання досі не робила, бо якби об'єднувалася, були б перевибори, а це небезпека втратити позиції і для міського голови, і для політичних фракцій у міськраді. Проте було внесено зміни до законодавства, які дозволяють створити міську громаду без оголошення перевиборів. Довибори депутатів до міськради будуть лише у селах, що приєднаються. Поправки тільки недавно набрали чинності, тому об'єднання ще мляве, але процес пришвидшиться незабаром.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також