Депутати посварилися через видобуток базальтів

1655 0

Ми у соцмережах:

Депутати посварилися через видобуток базальтів

Рівненська обласна рада на позачерговій сесії не змогла ні погодити, ні відмовити товариству "Костопільбазальтінвест", яке просило погодити надання надр у користування для видобутку базальтів біля Берестовця Костопільського району.

Профільна екологічна комісія питання погодила, проте на засіданні депутат від БПП Валентин Крока попросив колег відмовити товариству, оскільки місцева сільрада скаржиться, що товариство не сплачує за землю.

Батьківщинівець Микола Кучерук різко виступив на захист "Костопільбазальтінвесту", звинувативши колег у ймовірному вимаганні грошей від товариства.

Натомість, отримав критику у свою сторону від голови облради Олександра Данильчука, який підмітив, що депутат захищає інтереси приватного підприємства, а не громади, хоча за декілька хвилин до того виступав з трибуни з вимогою, щоб лісгоспи не тиснули на сільські ради і сплачували більші збори до місцевих бюджетів.

Зрештою, депутататам не вистачило голосів ні за те, щоб погодити підприємству, ні щоб відмовити. Навіть після повторного голосування. Таким чином товариство отримало мовчазну згоду облради, що дасть змогу йому отримати надра у користування і видобувати базальт.

Дозволи на таку діяльність надає Держгеонадра.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також