Диктатура? З Дубенського інтернату звільнили «неугодних» працівників

1528 0

Ми у соцмережах:

Диктатура? З Дубенського інтернату звільнили «неугодних» працівників

Обласні депутати планують призначити нового директора Дубенського інтернату.

Зроблять це на сесії, яка відбудеться завтра, 7 грудня.

Як розповідає колишній працівник інтернату Микола Лисенко, коли заклад очолив Ігор Римар, то він звільнив усіх неугодних працівників, які виступали проти колишнього директора інтернату. Скандали в інтернаті почалися три роки тому, коли колишнього директора інтернату Юрія Горбачука звільнили. Адже його звинувачували в тому, що він привласнив майно інтернату – земельну ділянку та стару споруду, в якій облаштував ферму. Все це зараз діє поруч бюджетної установи, там проживає його син з невісткою.

Окрім цього, Горбачука звинувачували, що він використовував психічно хворих та інвалідів з інтернату як трудову силу, а за їх роботу розплачувався горілкою.

- Новий директор Ігор Римар повернув собі у заступники Нартюка, який працював при Горбачуку. Після цього почалися обходи, які ми називали «шмонами». Адже пилюку перевіряли у важкодоступних місцях. Наприклад, піднімали стола, а якщо у нього під ніжкою була пилюка, то виписували догану. Так придиралися лише до деяких працівників. Особливо до тих, які виступали проти Горбачука та їздили в Київ на передачу «Стосується кожного», де розповідали правду про експлуатацію підопічних в інтернаті.

Наразі п’ятьох людей звільнили за статтею, яка говорить про невиконання своїх обов’язків, а більше 30-ти працівників просто змусили звільнитися погрозами та «шмонами». Після такої диктатури люди стали боятися. Тому голосування показало, що нинішнього керівника Римара підтримує 90% працівників колективу. Усі бояться, бо їм сказали, якщо вони не проголосують, то продовжаться «шмони» та звільнення. Навіть якщо заплющити очі на його диктаторську поведінку, то в інтернаті не все так гладко. Вже було п’ять трагічних випадків, коли підопічні намагалися покінчити життя самогубством. Усі старі схеми по відмиванню грошей через закупівлю продуктів і надалі діють, - розповідає Микола Лисенко.

Усі колишні працівники зараз оскаржують своє звільнення в суді.

Додамо, що на посаду директора інтернату претендують двоє осіб - Ігор Римар та Гордій Гордійчук, який останні три роки керував комунальним закладом обласної ради "Господарська група" (заклад фактично допомагає управлінню освіти).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також