Дизайнерка у Рівному створила колекцію різдвяних листівок

1661 0

Ми у соцмережах:

Олександра Корчевська

Олександра Корчевська — рівнянка, яка входить в сотню найкращих дизайнерів України. Саме Олександра брала участь в розробці бренду для «Рівненщини туристичної», вона — володарка десятка дизайнерських нагород і премій. А ще авторка неймовірної краси різдвяних листівок з лімітованої колекції, виручку від яких віддасть на благодійність.

— Це вже четверте Різдво, на яке я роблю листівки саме таким чином, що вони не повторяться більше, — каже Олександра. — Це нетипово для ілюстраторів — вони завжди роблять щось, що можна продавати вічно. У мене щоразу це інший дизайн і завжди це серія. З певним змістом.

Цьогоріч це три листівки в теплих зелених тонах, що зображають різдвяну ніч. Задля створення такої краси Олександра вдалася до незвичних для неї технік.

— Вперше пробувала працювати у векторній графіці «олівцевою» технікою і промальовувати контури з ефектами крейди, олівців, пастелі та гуаші, — розповідає Олександра. — При поєднанні різних технік — десь градієнт, а десь монотонні заливки, а також поєднавши все це із плівковим зерном фотографії, налаштованим почастотно — вийшов дуже різдвяний результат.

Особливо вирізняється листівка із зображенням рівненського органного залу, що колись був костелом святого Антонія.

— Шпилі зараз зруйновано, наче костел «втратив голову» — вони показані уявними, я відверто тут ностальгую за втраченою архітектурою, — пояснює Олександра. — Це була складна комбінація із сучасного стану костелу та історичних знімків періоду Польщі на теренах Волині, адже знімки чорно-білі і не передають колір деяких елементів.

Наразі листівки замовити вже неможливо — всі продані. Та й було їх не дуже багато — лише по 100 штук кожної. Вартість однієї — 30 гривень. Дизайнерка каже, що за ними від початку вишикувалась черга.

— Вони важливі не тільки для цінителів, а для всіх, хто просто хоче мати листівку, в яку вкладено справжнє тепло, — каже Олександра Корчевська. — Покликання різдвяної листівки — підкреслити різдвяний настрій, настрій очікування свята. Свято кожен раз інакше, бо ти інакший, тебе змінює життя. Тебе змінює Господь, який приходить дитиною в убогі ясла. І, звісно, це теж заслуговує особливого віжуалу, чи не так?

Одержані кошти від продажу листівок дизайнерка віддасть на потреби паліативного відділення Дядьковицької лікарні Рівненської області.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також