До бабусь приставили «Беркут»

2071 0

Ми у соцмережах:

До бабусь приставили «Беркут»

З вівторка на вулицях поблизу ринків у Рівному стало менш людно. Міська влада з допомогою бійців спецзагону «Беркут» відновила боротьбу із вуличною торгівлею. Сталося це після того, як міський голова Володимир Хомко особисто, у супроводі «законних» торговців, побував на кількох ринках Рівного.

З вівторка на вулицях поблизу ринків у Рівному стало менш людно. Міська влада з допомогою бійців спецзагону «Беркут» відновила боротьбу із вуличною торгівлею. Сталося це після того, як міський голова Володимир Хомко особисто, у супроводі «законних» торговців, побував на кількох ринках Рівного. З’ясувалося, що ініціювали цю боротьбу з «нелегалами», здебільшого з бабусями, які торгують власноруч вирощеною городиною та фруктами, підприємці... з речового ринку. Напередодні, під час зустрічі з міським головою, вони просили знайти спосіб вплинути на несанкціоновану торгівлю, яка ведеться біля продуктового ринку на вулицях Пересопницькій, Базарній, Шевченка, під мостом біля ринку Дикого та інших. Щоправда, йшлося не так про селян, як про продавців взуття та одягу, які переманюють покупців, кажучи, що у них товар — дешевший, бо не платять за місце.

 

Коментар Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення: — Міліціонери були на центральному продуктовому ринку й раніше, але їхня робота була неефективною. З вівторка там чергує загін «Беркут». І стоятиме він доти, доки не наведемо порядок. Адже торгувати навколо ринку молоком, тушками курей із землі, без висновків ветслужби про їхню якість — небезпечно, і це може призвести до страшних наслідків, таких, що «прославимося» на всю державу. І злочинець той, хто веде торгівлю такими товарами із землі, і дурень той, хто їх купує, ставлячи під загрозу своє здоров’я і життя та рідних. Бо так можна заразитися і сальмонельозом, і кишковою паличкою.

 
Чи є альтернатива з місцями для торгівлі м’ясо-молочними продуктами? У критому ринку на другому поверсі є спеціально обладнаний відділ для торгівлі молочними продуктами на 200 місць. Тут спеціальні мармурові прилавки для такої продукції, і до торгівлі сюди не допустять без висновку ветеринарної служби про безпеку товару. Цей відділ порожній, хоч і називається молочним павільйоном. Також на продуктовому ринку є м’ясний павільйон. Лише в цих місцях можна торгувати молоком та курятиною. Але туди не хочуть йти, щоб не платити ні за місце, ні за висновок ветслужб. Щодо торгівлі ягодами, абрикосами, городиною, то для цього 240 місць додатково створили на вулиці Полуботка. Чи їх вистачає? Навіть якби створили їх додатково 1500, то не вистачило б, бо після того, як бабусям дозволили торгувати біля центрального продуктового ринку, всі вони із навколишніх сіл ринули сюди та на ринок «Сагайдачний», бо ніхто тут досі їх за незаконну торгівлю з землі не ганяв. Тепер же навпаки — пройшла інформація, що незаконних торговців ганяють і вони тепер з центрального продуктового ринку роз’їжджаються. А загалом по місту місць для торгівлі вистачає. Адже у Рівному є шість продуктових ринків. Так, на ринку «Андріївському» є 300 вільних місць для торгівлі, є вільні місця на ринку «Ювілейному», на ринку, що на вулиці Князя Романа тощо.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також