Доречна крадіжка

4150 0

Ми у соцмережах:

Доречна крадіжка

Заступник голови Костопільської районної ради Василь Тильман, який зараз виконує обов’язки голови райради, заявив у міліцію, що з його автомобіля, який стояв у центрі Костополя біля базару, хтось викрав документи — паспорт, посвідчення водія й диплом про вищу освіту, а також 700 гривень, які лежали з документами. Того ж дня міліція порушила кримінальну справу за фактом вчинення крадіжки. Справа була б доволі банальною, якби не одна обставина: викрадений диплом, підозрюють в міській прокуратурі, був підроблений­.

За два дні до цієї крадіжки в міліцію, в Державну службу боротьби з економічними злочинами, з прокуратури міста надійшли матеріали про те, що Василь Тильман, державний службовець 4 категорiї, з квітня 2010 року нібито використовував завідомо пiдроблений диплом про вищу освiту, виданий 25 червня 1999 року Київським Нацiональним економiчним унiверситетом. Згiдно з листом з КНЕУ, такий диплом Василеві Тильману цей заклад не видавав. І поки міліція вирішує, що з цим робити, невідомі викрали підозрілий диплом. Тим часом стало відомо, що саме цього літа Василь Тильман збирався вступати на навчання до Львівського регіонального інституту державного управління при Президентові України. Прийом документів уже закінчився. Але чиновник із вкраденим дипломом про це, судячи з усього, не дуже шкодує. У коментарі «РВ» Василь Тильман сказав: — У 1999 році я закінчив Київський Нацiональний економiчний унiверситет і за освітою є економістом. Більше ніяких вищих навчальних закладів я не закінчував, тож ніяких інших дипломів у мене немає. Я вперше чую, що у міліції є підозри щодо справжності мого диплома про освіту. Свою нинішню посаду Василь Тильман займає з листопада минулого року, а до того займався в Костополі бізнесом.

Довідка «РВ» Нагадаємо, що навесні 2010 року працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області перевірили близько 250 дипломів голів і заступників обласних, міських та районних адміністрацій Рівненщини, і станом на квітень 2010-го жодних порушень не виявили. Між тим використання завідомо підробленого документа вважається злочином, за який Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто до 850 гривень), або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також