Дорого vs дешево

2321 0

Ми у соцмережах:

Дорого vs дешево

Багатьом «суперфудам» можна знайти такий же корисний аналог. Але набагато дешевший.

Сьомга vs скумбрія

Сьомга легко засвоюється організмом, містить корисні кислоти, багата вітамінами, макро- та мікроелементами. Але саме Омега-3 робить її «суперфудом». Але отримати Омега-3 можна не лише з дорогої сьомги. Скумбрія містить велику кількість не тільки Омега-3, а і йоду, магнію, цинку, вітамінів A, D та інших корисних речовин. Вона регулює рівень гормонів, зміцнює імунітет — тобто нічим не поступається червоній рибі. Зате коштує скумбрія в рази дешевше.

Авокадо vs гарбузове насіння

Крім жирних кислот, авокадо містить вітаміни групи B, вітамін E та велику кількість калію. Гарбузове насіння містить не менше базових жирних кислот. Завдяки вітамінам А та Е шкіра зберігає пружність та молодість, а рекордна кількість цинку бореться з раковими клітинами. 50 г авокадо замінить 30 г насіння.

Кленовий сироп vs мед

Найчастіше сиропом замінюють цукор. Він містить вітаміни та корисні мікроелементи, але й коштує недешево. Мед не тільки дешевший за кленовий сироп, а й перевірений часом. Він багатий усіма вітамінами групи B, К, Е, C, макро- та мікроелементами.

Насіння чіа vs кунжут

Ці зерна справді приносять користь, тому що містять рослинні кислоти, вітаміни, клітковину, вбивають шкідливі бактерії та знижують рівень цукру в крові. Але вони дуже дорогі. Хороша заміна насіння чіа — кунжут. Насіння кунжуту багате на здорові жири, вітаміни і легкозасвоювані білки, які допоможуть наростити м’язову масу. Нарівні з чіа кунжут знижує рівень холестерину та кров’яний тиск. Щоб зберегти всі корисні властивості, насіння потрібно подрібнювати чи замочувати.

Кіноа vs нут

«Заморська» крупа багата на клітковину, фолієву кислоту і рослинний білок. Крупа не містить глютену і може замінити м’ясо та птицю, тому її цінують вегетаріанці. Нут нічим не поступається кіноа. Він також не містить глютену, багатий на клітковину, вітаміни, корисні кислоти і рослинний білок. Він прискорює метаболізм, покращує травлення та корисний при цукровому діабеті.

Лохина vs смородина

Лохина цінується за низькокалорійність і багатий хімічний склад. Ягода корисна для серця, зору та нервової системи. Смородина містить набагато більше вітаміну C, кальцію, магнію, натрію, фосфору, калію та інших елементів. Вона покращує здоров’я шкіри, а за кількістю заліза обганяє яблука та гранати. В ягоді багато клітковини, яка допомагає роботі кишечнику, а її антиоксиданти уповільнюють старіння і нормалізують артеріальний тиск.

Тростинний цукор vs буряковий цукор

Рафінований тростинний цукор нічим не відрізняється від бурякового. Віддавати перевагу краще неочищеному коричневому буряковому цукру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також