Дубенчанка з Італії: позавчора було 368 мертвих, вчора 340, вулиці порожні

21805 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Уже 18 років дубенчанка Ольга Парфенюк мешкає в Італії.

 Як повідомляє Ксеня Галицька для блогу «Знай більше», ця країна найбільше постраждала у Європі від коронавірусу.

- Піку епідемії пандемії ще не видно. Позавчора було 368 мертвих, вчора 340. За сьогодні скажуть у вечірніх новинах. Люди насправді дотримуються суворого карантину, а вулиці пусті. Мої знайомі виставляють фото своїх міст, селищ. Великі міста, такі як Рим, Мілан, Венеція, Піза, ніби, повимирали. Кругом тиша і нікого.

Я скажу, що Італія із такою медициною не справляється рятувати хворих (ліків і вакцини нема). Не вистачає медсестер, лікарі та медичний персонал працюють, поки у них вистачає сил.

фото: Рідна Україна

 

У лікарів і медсестер лице в ранах від пов'язок, а руки від рукавичок. Багато лікарів і медсестер днюють і ночують в лікарні, щоб не інфікувати свої сім'ї, - розповідає Ольга Парфенюк.

За її словами, вечорами в домовлений час люди виходять на балкон і подвір’я та аплодують в знак подяки тим, хто працює в аптеках і магазинах.

- За день виявили майже 3000 позитивних, 345 мертвих, 130 вилікувалися. Хоч завідувач великої лікарні в Бергамо сказав, що спалах вірусу може повернутися. Люди масово вмирають, церкви завалили трунами, - додає Парфенюк.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також