Дубенчанка з Італії: за минулу добу - 525 мертвих, проте народ згуртувався

2922 0

Ми у соцмережах:

Дубенчанка з Італії: за минулу добу - 525 мертвих, проте народ згуртувався

Дубенчанка Лариса Варбанець зараз перебуває на карантині в місті Пйомбіно, що в Італії. За кордоном вона уже 14 років, працює на заводі.

 Жінка розповіла для блогу «Знай більше», що італійці дуже згуртувалися у боротьбі з пандемією:

- В перші тижні карантину здавалося, що це якийсь сон, і хотілося прокинутися. Усюди порожньо. Італійці вже пищать, звичайно. Бо ж вони не звикли бути вдома, але і смерті теж бояться! Якщо чесно, то вони дуже згуртуватись з цією бідою. Я навіть від них цього не чекала. Як кинули клич, що не вистачає медичного персоналу, то відгукнулося дуже багато, навіть ті, що на пенсії. Ну, і молоді люди, які не могли раніше знайти роботу.

Волонтери дуже організувались і допомагають одиноким стареньким: купують та розносять продукти. Надходить дуже багато пожертв від багатих італійців.

Продукти в магазинах у ціні не виросли, а навпаки - є передсвяткові знижки. З масками були проблеми. На роботі видавали, але не кожного дня, тому хотіла купити. Три рази по аптеках пробігла, не було, а два дні тому забігла - є. Придбала дві, але ціна мене здивувала, по 10 євро штука. Це дорого, бо потім мені сказали, де купити по 2,50, - продовжує розповідати пані Лариса.

Те, що зараз відбувається в Італії – це дуже страшно. Оголосили, що за останню добу 525 мертвих.

Через це тут карантин суворий. З дому можна вийти, якщо є причина. Потрібно мати паперовий дозвіл куди і за чим. Спиняють, перевіряють, штрафи і навіть кримінальна відповідальність. Зараз ніби ситуація трошки покращала, нема сильного росту, але і на спад ще не пішло. Карантин поки що до 13 квітня. Можливо, щось запрацює, адже економіка нестерпною котиться в прірву.

 

 

Ксеня Галицька.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також