Перед вживанням мандарини обов'язково потрібно мити. На шкірці може знаходитися безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту зі шкіркою плодів, — застерігають експерти.
Зокрема, для тривалого зберігання перевізники нерідко обробляють фрукти етиленом, а цей хімікат діє при потраплянні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липкі на дотик.
Якщо на шкірці помітний яскравий блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами — речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність і особливо сильно шкодять, якщо людина вживає й алкоголь.
Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм'ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти експерти не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини із зеленими плямами, адже зазвичай це свідчить про хвороби плодового дерева.