Два літри пити не потрібно

1196 0

Ми у соцмережах:

Два літри пити не потрібно

Вважається, що споживання води у великих кількостях корисно для виведення токсинів і підтримання органів у хорошій формі, що приводить до зниження ваги і покращує тонус шкіри. Виявляється, це тільки «вважається». Автори наукового огляду в Journal of the American Society of Nephrology розвінчали деякі міфи.

Вода знижує апетит

Незважаючи на те, що багато людей п'ють воду до і під час їди, щоб зменшити апетит, значного ефекту це не дає. Вода швидко проходить через шлунково-кишковий тракт і не насичує, оскільки не сприяє виробленню гормонів, що сигналізують про те, що ви ситі.

Вода виводить з організму токсини

Насправді, коли ви випиваєте велику кількість води, це призводить до того, що утворюється більша кількість сечі, але виведення різних шкідливих речовин не збільшується, лише знижується їхня концентрація в сечі.

А як же «рясне пиття» при хворобах? Багато рідини хворому потрібно тому, що він втрачає її з потом та іншими виділеннями. І ризикує отримати зневоднення. Але виведенням продуктів розпаду з організму вода не займається, це роблять органи нашого тіла — при будь-якій кількості води в організмі.

Вода зменшує головний біль

Це спростовують клінічна практика і факти. Головний біль може виникнути при зневодненні, але питво його не знімає. Достатня кількість води може запобігти мігрені, але може і не допомогти, тому що у мігреней бувають десятки причин.

Споживання води покращує стан шкіри

Насправді вода не може зволожувати шкіру зсередини і затримуватися в її шарах. Стан шкіри залежить від того, наскільки сильно з неї вода випаровується. А це, в свою чергу, залежить від загального здоров'я організму, температури навколишнього повітря і від того, чи користуєтеся ви зволожувальними кремами.

Корисно випивати 2 літри води в день

Автори дослідження не знаходять раціонального пояснення подібній поширеній рекомендації, оскільки цьому немає жодних наукових обґрунтувань. І взагалі, подумайте, — як ці горезвісні 2 літри можуть бути рекомендованою дозою для всіх? Тому пийте просто за потребою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також