Двох депутатів Рівненської облради ОВК позбавила мандатів

2020 0

Ми у соцмережах:

Володимир Ковальчук та Андрій Сайчук

Сьогодні, 5 грудня, о 18.00 розпочалося засідання обласної виборчої комісії. На ньому ухвалювали рішення щодо позбавлення мандатів депутатів Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука.

Нагадаємо, що у вересні згадані депутати покинули і фракцію Радикальної партії, і саму партію.

А уже на почату жовтня радикали розпочали процедуру відкликання цих депутатів. Так, спершу відбулися збори виборців, а опісля – збір підписів.

За відкликання Володимира Ковальчука, обраного від Здолбунівського району, радикали зібрали 5355 підписів, за відкликання Андрія Сайчука, який єдиний в облраді представляє Корецький район, - 5188 голосів.

За повідомленням нардепа Андрія Лозового, 10 із 18 членів ОВК сьогодні проголосували за відкликання депутатів Ковальчука та Сайчука.

Коли процедура відкликання буде остаточно завершена, члени обласної виборчої комісії оголосять про те, що до обласної ради увійдуть двоє нових депутатів за списком Радикальної партії.

Відповідно до результатів місцевих виборів у 2015 році, замість Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука депутатами Рівненської обласної ради мають стати 33-річний приватний підприємець із Квасилова Рівненського району Сергій Ногачевський та 48-річний мешканець села Балашівка Березнівського району Михайло Прядун, який на момент виборів був безробітним, а свого часу очолював фермерське господарство «Берег». Пан Ногачевський, за даними з сайту ЦВК, є членом Радикальної партії, пан Прядун – безпартійний.

Нагадаємо, що Володимир Ковальчук у 2015-2016 роках був головою Рівненської обласної ради. Про причини відкликання його та Андрія Сайчука читайте детальніше тут.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також