Епідеміологи Рівного щодо коронавірусу радять: «Не вживайте кажанів на обід!»

4739 0

Ми у соцмережах:

фото- ілюстративне

На Рівненщині, як і в Україні, не зафіксовано поки що ні одного випадку коронавірусу, що охопив Китай. Про це сьогодні, 28 січня, заявив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Керівник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов висловив сумніви, що може спалахнути епідемія цієї хвороби в Україні: 

- Не потрібно панікувати, епідемії в Україні не буде. Вона локальна. Ми пережили виникнення багатьох смертельно небезпечних хвороб у світі, наприклад, САС. Жодних загроз від посилок з Китаю немає. Так, є небезпека перенесення вірусу твариною. Проте наврядчи кажан, який є носієм, долетить самостійно в Україну. Проте на вірогідність такої можливості рекомендація епідеміологів - не вживати кажанів на обід!

Епідеміологи натомість застерегли рівнян від більш звичного для нас вірусу типу А, який зараз прогресує в області. Адже коефіцієнт смертності від нього такий же, як від коронавірусу, - 3% від загальної кількості захворілих.

Тим часом китайські вчені опублікували дослідження, в якому стверджують, що новий коронавірус виявився гібридом, що розвинувся в тілі змії та, отримавши додатковий білок від вірусу кажана, зміг заражати клітини людей

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також