Гранату дочці Дикого вчепили на двері

5571 0

Ми у соцмережах:

Олена Нездюр

Вибух на подвір’ї Олени Нездюр, директорки «Торгового центру-Д», більш знаного як ринок Дикого, пролунав близько другої ночі у вівторок, 12 лютого. У хаті, окрім Олени Нездюр та її чоловіка, був їхній 15?річний син.

Вибух пошкодив двері, фасад будинку і розбудив господарів. За попередніми даними, невідомий приніс на подвір’я директорки, а заодно співвласниці речового ринку гранату РГД-5. Поліція проводить досудове розслідування за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Цього року граната у Рівному розірвалася вперше. А торік вибухало кілька разів, зокрема, на подвір’ї колишнього власника ринку «Моріон» Вадима Павлюка, вдома у бізнесменів Василя Кочубея та Олега Каштана. Кидали гранати також до будинків дубровицьких бізнесменів. Цих справ до суду поки не передано.

Олена Нездюр, директорка «Торгового центру-Д» та донька Ярослава Дикого, який і заснував речовий ринок у Рівному:

— Граната була прилаштована до вхідних дверей. На щастя, пожежі не виникло, ніхто не постраждав. Те, що пошкоджено будинок, — дрібниця, головне — здоров’я. Ніяких погроз нашій родині ні напередодні, ні раніше не було, конфліктів у нас також немає, тому навіть не можу зрозуміти, що сталося і кому це було потрібно. Камер у нас на подвір’ї не було, бо ми не відчували за собою ніякого гріха, тож не боялися. Та й хвіртка — як у селі, не замикається. Жили безпечно: шкоди і прикростей людям не робили, тож і не чекали, що хтось може зробити нам. Тепер почали задумуватися про безпеку. Можливо, камери будемо встановлювати.

Інцидент дуже прикрий. На розваги це не схоже. Радше, якесь попередження, але чого воно стосується, зрозуміти не можу. Звичайно, робота будь-якого керівника пов’язана з ситуаціями, коли комусь щось не подобається. Але за 15 років, поки я працюю директоркою ринку, ніколи не було агресії, завжди знаходили спільну мову. Може, хтось затаїв образу, бо з деякими підприємцями, які порушували громадський спокій та правила торгівлі на ринку, ми попрощалися. Але погроз мені не було. Поліція веде розслідування — час покаже.

Василь Зелінський, начальник міського відділу поліції:

Наразі експерти ще встановлюють, чи вибухнула точно РГД-5, адже залишилися лише уламки пристрою. Висунули ми вже кілька версій події і над всіма працюємо. Беремо до уваги і приватне життя, і підприємницьку діяльність потерпілих. Щодо попередніх вибухів у Рівному, то незабаром оприлюднимо інформацію про результати розслідування. Система доказування у таких справах непроста, бо свідки бояться говорити, думають, що проти них теж буде вчинене насильство.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також