Грип і застуда: як відрізнити

1489 0

Ми у соцмережах:

Грип і застуда: як відрізнити

На порозі епідемії грипу, яка очікується в Україні, майже всі починають з великою пересторогою ставитися до стану власного здоров’я і здоров’я навколишніх. Достатньо людині чхнути на очах у перехожих — мимоволі на ній з’являється ярлик: грип.

Чимало людей плутають грип та звичайну застуду. Справді, симптоми збігаються — підвищена температура тіла, нежить, ломота у тілі. Однак походження обох недуг є абсолютно різним, а тому лікування теж різнитиметься залежно від діагнозу.

Застуда і грип не є ідентичними поняттями. Грип — це вірусне захворювання, яке супроводжується високою температурою, ломотою кісток, загальною слабкістю. Застуда ж набагато ширше поняття, яке включає цілий набір захворювань верхніх дихальних шляхів, носоглотки і т.д., що викликаються як вірусами, так і бактеріями. Отож при грипі варто приймати спеціальні ліки проти грипу, а при застуді необхідно насамперед точно встановити вид захворювання і лише потім призначати лікування.

Майже всі захворювання, які можна віднести до поняття «застуда», об’єднуються під загальною назвою ГРВІ.
Риніт. Запалення слизової оболонки носа, іншими словами — нежить. Майте на увазі, що риніт найчастіше є лише симптомом іншого захворювання. Інфекційний риніт рідко супроводжується тяжкими симптомами, найчастіше він просто викликає незручності та неприємні відчуття.

Фарингіт. Якщо просто, то це стан, коли болить горло. Лікується таблетками від застуди та народними засобами.
Ларингіт. Запалення гортані — викликається хвороботворними бактеріями. Може бути спровоковано переохолодженням, прокуреним повітрям тощо.

Встановити точний діагноз при появі ознак простудного захворювання може тільки медичний фахівець. Тому відразу звертайтеся до лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також