Грицайчук — на роботі, підопічні хворіють

2142 0

Ми у соцмережах:

Грицайчук — на роботі, підопічні хворіють

Звільнити Володимира Грицайчука з посади начальника обласного управління лісового господарства обіцяв рівненським активістам два тижні тому Олександр Ковальчук, голова Держагентства лісових ресурсів України. У день, коли він приїжджав в область, місцеві націоналісти разом з радикалами влаштували пікет і вимагали, щоб "корумповане старе керівництво" пішло, а на заміну прийшло "молоде і некорумповане". Під останнім, подейкують, мали на увазі людей, пов'язаних із Радикальною партією.

Грицайчук

Володимир Грицайчук
Пан Ковальчук заявив пікетувальникам, що за кілька днів Володимир Грицайчук буде звільнений. Втім, жодного кадрового рішення досі не було. У Рівненську ОДА навіть не надіслали лист-прохання погодити звільнення. У Державному агентстві лісових ресурсів також підтверджують — про наказ звільнити начальника управління поки не йшлося. Але варто очікувати, що кадрові зміни в управлінні таки будуть. Недарма ж частина директорів лісгоспів на Рівненщині солідарно "захворіла" і вийшла на лікарняний — зокрема, Михайло Крук, який очолює Острозький лісгосп, та Олександр Мисько, директор Володимирецького. Основне звинувачення, яке висували пікетувальники до управління лісового господарства, — в області масово вирізують ліси, частину неофіційно. Минулого тижня, до слова, рівненський "Правий сектор" провів нічний рейд у Костополі, де тільки за кілька годин зупинив 23 лісовози, які везли зрізану деревину на підприємства міста. Чотири вантажівки були з дубами. В управлінні лісового господарства, звісно, звинувачення заперечують. І хваляться — садять дерев в області більше, ніж вирізують. Сергій Івашинюта, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства: — Всі площі, де вирубують ліс, ми не пізніше як за два роки опісля одразу засаджуємо. Взагалі є рекомендація, що на місці зрізаних дерев саджанці потрібно садити за 2-3 роки. Інколи тільки на болотах не засаджуємо ліс, хіба що де-не-де на горбах, але він там сам відновлюється. За рік в області ми зрізуємо 1,2 млн. кубів лісу, а виростає 1,8 млн. кубів, тобто є приріст. Єдине, що є 1800 гектарів лісу, пошкодженого незаконним видобутком бурштину. На 300 гектарах вже потрібно проводити суцільну вирубку лісу і засаджувати новий. Але сенсу садити на територіях, де копають бурштин, не має. Ми вже мали досвід: посадили дерева, а насадження знищили, бо на тому місці знову почали копати. Лісової охорони, щоб встежити за цим і протистояти, замало.
Алла САДОВНИК.
P.S. Михайло Крук та Олександр Мисько після виходу публікації запевняли, що вони перебували не на лікарняному, а у відпустці. Про те, що директори пішли на лікарняне, повідомляли у їхніх приймальнях.