Iди ти в бутік!

1851 0

Ми у соцмережах:

Iди ти в бутік!

Нового «обличчя» речовий ринок у Рівному набуває вже два роки. Замість заржавілих металевих контейнерів почали з’являтися нові пластикові споруди. Особливою активністю адміністрація ринку почала відзначатися декілька місяців тому, а відтак і покупці, і підприємці відчули на собі не досить приємні зміни. Підприємці нарікають на те, що їх ніхто про це не попереджав, а покупці скаржаться на створені їм, хоч і тимчасово, незручності.

Проблеми можуть виникнути у рівнян і в майбутньому — за всю цю пластикову «красу» потрібно платити. І додаткові гроші, витрачені підприємцями на встановлення нових крамничок, обов’язково позначаться на ціні різноманітного краму. — Казали, що має бути якесь поліпшення, — розповідає підприємець Віра Попич. — Але я в цьому ніякого позитиву не бачу. Це зайве викачування грошей. Зрештою, торгівля у нас від цього краще не піде. Пані Віра одна із сотень підприємців, яких поставили перед фактом — або іди геть, або доплати і почекай, поки завершиться реконструкція. Але говорити вголос про свої проблеми готові далеко не всі — бояться. Переймаються, що за свою відвертість зможуть взагалі позбутися робочих місць, тому й змушені мовчки працювати в умовах повної невизначеності. А це, погодьтеся, також вагома причина для підприємців, щоб додатково підвищити ціну на товар. — Для нас, працівників ринку, від таких змін нічого не покращиться, — вважає підприємець Павло Бречко. — Навпаки, ми тільки збитків зазнаємо. Через такі дії адміністрації ринку ми не знаємо, на що можна розраховувати завтра. Чи закуповувати товар нам, чи ні. Був випадок, коли прийшли під вечір і сказали: завтра розпочнемо реконструкцію, тому звільніть свої робочі місця. Ми ж теж люди, у нас є сім’ї, які потрібно годувати. Адміністрація ринку, незважаючи на такі думки, робить своє. Кажуть, думають про майбутнє. І про зручність для рівнян. А тому щось узгоджувати з підприємцями не мають наміру.

Коментарі Володимир Рабінюк, голова правління ЗАТ «Речовий ринок»: — За останні роки ми вже замінили майже 380 торгових місць — замість старих контейнерів зробили сучасні торгові бутіки. В цьому напрямі нам доведеться працювати, напевно, ще два-три роки, оскільки реконструкцію проводимо частинами, щоб нікого з підприємців не утискати. Ми розуміємо, що це їхні робочі місця, і завжди намагаємося іти їм назустріч. Того ж вимагаємо і від них. У мене був «шикарний» проект реконструкції ринку, але довелося від нього відмовитися, оскільки 38 підприємців могли б позбутися своїх робочих місць. Ми не хочемо, щоб хтось із наших торговців втратив роботу. Адміністрація працює відповідно до затвердженого і погодженого усіма необхідними інстанціями генплану розбудови території ринку. Підприємців попереджаємо заздалегідь за місяць. А радитися з підприємцями адміністрація не забов’язана, оскільки перестановку меблів у власній квартирі кожен робить так, як йому заманеться. Ростислав Вознюк, уповноважений з питань захисту прав підприємців у м.Рівному та Рівенській області: — Офіційно до мене підприємці з речового ринку ще не зверталися. Але, наскільки мені відомо, проблема там є. І полягає вона в тому, що адміністрація ринку, роблячи поліпшення, не погоджує ці питання зі своїми торговцями. Більше того, навіть не завжди їх про це попереджає. У таких випадках завжди потрібно знаходити спільне рішення, оскільки в тих людей іншого місця роботи не має. Днями я планую зустрітися з цього приводу з паном Рабінюком і сподіваюся, що цю проблему ми вирішимо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також