Їсти — і не товстіти

2383 0

Ми у соцмережах:

Їсти — і не товстіти

Щоб насититися і не відчувати голоду відразу після їди, потрібно харчуватися правильно. Секрет у тому, щоб їсти продукти, які довго засвоюються, тим самим придушуючи відчуття голоду.

Найбільш ситні продукти відрізняються високим вмістом білка і клітковини, низькою калорійністю і великим обсягом. Білок і клітковина забезпечують відчуття насичення і знижують споживання калорій, оскільки ви довше відчуваєте ситість. Щоб смачно все приготувати, використовуйте тільки якісний посуд.

Варена картопля

До складу картоплі входить так званий резистентний крохмаль; калорій у ньому вдвічі менше, ніж у звичайному, а насичує він так само. Варена картопля — дуже ситна їжа. Якщо охолодити картоплю після варіння, то вміст резистентного крохмалю підвищиться. Але гаряча картопля краще насичує.

Вівсянка

Вона пригнічує апетит, підвищує відчуття ситості й забезпечує низьке споживання калорій протягом дня. До її складу входить бета-глюкан — розчинне волокно, яке уповільнює засвоєння вуглеводів і травний процес.

Яйця

У них є всі 9 незамінних амінокислот. Більшість поживних речовин міститься в жовтку. Також в яйцях є «хороший» холестерин і висока концентрація вітаміну D. Варені яйця корисніші за яєчню.

Супи на бульйоні

Суп на бульйонній основі забезпечує і білками, і водою, надовго тамуючи голод. Починайте обід з супу, щоб втамувати голод і знизити подальше споживання калорій. Це хороший спосіб схуднути.

Яблука

Вони насичують за рахунок пектину — розчинного волокна, яке уповільнює травлення. В яблуках багато води і розчинної клітковини, але мало калорій. Регулярне їх вживання в їжу втамовує апетит і допомагає скинути вагу. Крім того, яблука містять багато антиоксидантів, що стимулюють обмін речовин.

Цитрусові

Як і в яблуках, у цитрусових фруктах багато клітковини, води і вітаміну C, що сприяє насиченню і споживанню меншої кількості калорій. Такі цитрусові, як грейпфрути й апельсини, знімають здуття і запалення, а також дають заряд енергії.

Курятина

Це нежирне м'ясо з високим вмістом білка. А високобілкова їжа забезпечує менше споживання калорій, ніж низькобілкова. Тому курятина надовго наситить і допоможе травній системі розігнати обмін речовин, прискорюючи спалювання калорій.

Бобові

Квасоля, горошок, сочевиця — прекрасне джерело клітковини і білка. Низькокалорійні бобові дуже добре втамовують голод, при цьому даючи організму всі необхідні поживні речовини.

Овочі

У них багато води і клітковини, що робить їх досить ситними. Їх можна з'їсти багато, а калорій все одно буде мало.

Кисломолочний сир

У ньому мало калорій, але багато білка. Також він багатий вітаміном B, кальцієм, фосфором і селеном. Високобілкова їжа перетравлюється повільно. Це забезпечує відчуття ситості і запобігає переїданню. За своєю поживністю сир порівнянний з яйцями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також