Щоб насититися і не відчувати голоду відразу після їди, потрібно харчуватися правильно. Секрет у тому, щоб їсти продукти, які довго засвоюються, тим самим придушуючи відчуття голоду.
Найбільш ситні продукти відрізняються високим вмістом білка і клітковини, низькою калорійністю і великим обсягом. Білок і клітковина забезпечують відчуття насичення і знижують споживання калорій, оскільки ви довше відчуваєте ситість. Щоб смачно все приготувати, використовуйте тільки якісний посуд.
Варена картопля
До складу картоплі входить так званий резистентний крохмаль; калорій у ньому вдвічі менше, ніж у звичайному, а насичує він так само. Варена картопля — дуже ситна їжа. Якщо охолодити картоплю після варіння, то вміст резистентного крохмалю підвищиться. Але гаряча картопля краще насичує.
Вівсянка
Вона пригнічує апетит, підвищує відчуття ситості й забезпечує низьке споживання калорій протягом дня. До її складу входить бета-глюкан — розчинне волокно, яке уповільнює засвоєння вуглеводів і травний процес.
Яйця
У них є всі 9 незамінних амінокислот. Більшість поживних речовин міститься в жовтку. Також в яйцях є «хороший» холестерин і висока концентрація вітаміну D. Варені яйця корисніші за яєчню.
Супи на бульйоні
Суп на бульйонній основі забезпечує і білками, і водою, надовго тамуючи голод. Починайте обід з супу, щоб втамувати голод і знизити подальше споживання калорій. Це хороший спосіб схуднути.
Яблука
Вони насичують за рахунок пектину — розчинного волокна, яке уповільнює травлення. В яблуках багато води і розчинної клітковини, але мало калорій. Регулярне їх вживання в їжу втамовує апетит і допомагає скинути вагу. Крім того, яблука містять багато антиоксидантів, що стимулюють обмін речовин.
Цитрусові
Як і в яблуках, у цитрусових фруктах багато клітковини, води і вітаміну C, що сприяє насиченню і споживанню меншої кількості калорій. Такі цитрусові, як грейпфрути й апельсини, знімають здуття і запалення, а також дають заряд енергії.
Курятина
Це нежирне м'ясо з високим вмістом білка. А високобілкова їжа забезпечує менше споживання калорій, ніж низькобілкова. Тому курятина надовго наситить і допоможе травній системі розігнати обмін речовин, прискорюючи спалювання калорій.
Бобові
Квасоля, горошок, сочевиця — прекрасне джерело клітковини і білка. Низькокалорійні бобові дуже добре втамовують голод, при цьому даючи організму всі необхідні поживні речовини.
Овочі
У них багато води і клітковини, що робить їх досить ситними. Їх можна з'їсти багато, а калорій все одно буде мало.
Кисломолочний сир
У ньому мало калорій, але багато білка. Також він багатий вітаміном B, кальцієм, фосфором і селеном. Високобілкова їжа перетравлюється повільно. Це забезпечує відчуття ситості і запобігає переїданню. За своєю поживністю сир порівнянний з яйцями.