Ісус Мочарний

3575 0

Ми у соцмережах:

Ісус Мочарний

Колись Господь послав на землю свого Cина, аби сповістити людям Боже слово. У Рівному віднедавна цю функцію виконує підприємець Мирон Мочарний. Саме йому належать розміщені у центрі міста білборди, з яких від імені Господа нашого сповіщалося про те, що Судний день, обіцяний ним у Біблії, відбудеться не далі як 21 травня цього року.

Сам підприємець відмовляється назвати ім’я людини, яка повідомила йому Божу волю, але стверджує, що грошей за розміщення оголошення від Всевишнього він не брав. Мовчить з цього приводу і місцева влада, яка чомусь не хоче оприлюднювати ім’я людини, яка фінансує в Рівному діяльність однієї з протестантських церковних організацій. Саме координати радіостанції цієї організації розміщено на тих самих білбордах. Засуджуючи на словах розміщення шокуючих білбордів у центрі міста, та ще й поруч із школою, представники влади не насмілюються назвати її замовника. Тоді виходить, що розмістити тексти на білбордах повелів… самі розумієте хто. Носієм же цих слів вищою волею було обрано підприємця Мочарного. Він мужньо зберігає таємницю і, судячи з усього, не боїться повторити долю Божого посланця. Бо ж у нас не Єрусалим, а Рівне. Місто, де можна чинити сумнівні речі й не боятися не те що бути покараним, а й просто відповісти за свої дії.

Коментарі Андрій Нагорний, директор ЗОШ №2: — Розміщувати перед школою інформацію про те, що буцімто ось-ось настане кінець світу — недопустимо. А якщо вже комусь так закортіло «проповідувати», то з тієї ж Біблії можна було й кращі фрази вибрати, ті, які б несли приємну звістку, радість і позитив для дітей. Щодо самих школярів, то вони по-різному сприйняли той білборд. Одні фотографували його на мобільні як цікавинку та показували мені. Другі сміялися, що навіть за їхньої пам’яті це вже чи не десятий обіцяний кінець світу. Інші відверто обурювалися. А ще хтось, не позбавлений гумору, запитував, чи правильно зрозумів, що тепер і до екзаменів можна не готуватися? Сергій Васильчук, заступник міського голови Рівного: — За білборди в місті відповідає управління житлово-комунального господарства, але, на мою думку, рекламні щити з таким змістом у місті не повинні бути. Але є Закон про рекламу, який забороняє владі втручатися в її зміст. Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного: — Якби той щит стояв ще біля якоїсь протестантської церкви, а не навпроти двох шкіл… Тому що інформація на ньому суперечить статті 7 Закону України «Про рекламу», в якій, зокрема, йдеться про те, що реклама повинна враховувати особливу чутливість дітей і не завдавати їм шкоди. А ще дивує безграмотність — в реченні «Біблія це гарантує!» замість українського «є» — російське «э». Загалом, як на мене, відповідати за цю рекламу мають як її замовник, так і розповсюджувач, тобто власник білборду. Мирон Мочарний, приватний підприємець: — Білборди належать мені як приватному підприємцю. А інформація, про яку йдеться, з’явилась на них так. Один з моїх знайомих, а це досить відома й шанована в Рівному людина, зателефонував і попросив дозволити наклеїти інформацію певного релігійного змісту, щоб люди, так би мовити, задумались. Я вважав, що йдеться про те, щоб не грішили, були чесними, і подумав, чому б і ні, та дозволив. Дозволив без жодних грошей, так само як, приміром, розміщую безкоштовно, на прохання влади, соціальну рекламу чи різні привітання зі святами. А як прочитав на білбордах, що він там розмістив, то мені аж погано стало. Зателефонував одразу й наказав негайно все поздирати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також