ІТ-спеціалісти потрібні завжди і скрізь. Саме цифровізація має стати фундаментом для відновлення та розвитку економіки України

2591 0

Ми у соцмережах:

ІТ-спеціалісти потрібні завжди і скрізь. Саме цифровізація має стати фундаментом для відновлення та розвитку економіки України

Нещодавно в швейцарському Лугано Україна презентувала цифрову ініціативу Digital4Freedom (Цифрова свобода 4). Планується, що саме цифровізація має стати фундаментом для відновлення та стрімкого розвитку економіки України. Команди ІТ-шників вже створили в Україні перший у світі електронний паспорт, запустили податковий простір Дія.Сіty. В Рівному, зокрема, розробили розумний мобільний додаток MISU для інформування про стан здоров’я користувачів, функціонують розумні зупинки, встановлено розумні камери, які слідкують за дотриманням правил дорожнього руху на автошляхах та інше.

В Рівному за участі компанії Global Grid For Learning (Глобальна мережа для навчання 4) та департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації запущено освітній проєкт «Паспорт кар’єри». Компанії Google, Facebook та IBM з 1 серпня на своїх платформах будуть проводити безкоштовне навчання старшокласників з можливістю подальшого працевлаштування в своїх та інших компаніях.

Провідні ІТ-компанії світу готові інвестувати в розвиток української діджиталізованої інфраструктури.

На сьогодні професія ІТ-спеціаліста є однією з найбільш затребуваних та високооплачуваних як в Україні, так і в світі, як у мирний, так і військовий час. Для керування дронами, зенітно-ракетними комплексами необхідні знання з комп’ютерних наук.

На початку війни на факультеті кібернетики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука було створено групу «Кіберспротив МЕГУ». Студентське ІТ-військо вело боротьбу з ботами окупантів, блокувало розповсюдження фейкових повідомлень агресора, через VPN в російських соціальних мережах публікувало інформацію про справжні втрати армії РФ, в чатах закликало Білорусь не брати участі у військовій агресії, блокувало за допомогою DDoS-атак агресивні російські сайти та інші ресурси.

В даний час попит на спеціалістів у галузі інформаційних технологій стрімко зростає, ІТ-ринок пропонує багато вакансій. Тому факультет кібернетики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука запрошує на навчання в галузі інформаційних технологій.

На факультет кібернетики Міністерство освіти і науки України виділило бюджетні місця із виплатою державної стипендії (мінімальний прохідний бал за результатами НМТ 125 балів), безкоштовне навчання (НМТ 180 балів і вище) та контрактом (оплата від фізичних або юридичних осіб) за такими спеціальностями та освітніми програмами на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»:

121 Інженерія програмного забезпечення. Інженерія програмного забезпечення Інтернету речей (розумних речей).

122 Комп’ютерні науки. Комп’ютерні науки та кіберзахист.

126 Інформаційні системи та технології. Робототехніка та цифрові технології.

014 Середня освіта (Інформатика). Середня освіта. Інформатика та математика.

Інформатика за програмами європейських закладів вищої освіти (Польща). Вступ без екзаменів.

Прийом в магістратуру здійснюється без екзаменів за наступними спеціальностями та освітніми програмами:

122 Комп’ютерні науки. Комп’ютерні науки та інформаційні технології.

014 Середня освіта (Інформатика). Середня освіта. Інформатика та математика.

Також факультет здійснює підготовку аспірантів за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки.

Документи приймають з 1 липня за адресою:

м. Рівне, вул. Академіка Степана Дем’янчука, 4, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, аудиторія 1102

або через особистий електронний кабінет.

Web-сайт приймальної комісії
https://www.megu.edu.ua/uk/prijmalna-komisija

Під час навчання студенти проходять практику в провідних ІТ-компаніях та мають можливість офіційно працювати за спеціальністю.

Валентина ЮСКОВИЧ-ЖУКОВСЬКА,
декан факультету кібернетики,
кандидат технічних наук, доцент МЕГУ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також