Іван Сич вже переховується. Василь Берташ ще ні?

4362 0

Ми у соцмережах:

Іван Сич вже переховується. Василь Берташ ще ні?

Не минуло й року з того зимового дня, коли начальник обласної інспекції з питань захисту прав споживачів Іван Сич, відчувши запах "смаженого", спочатку "захворів", згодом звільнився з роботи, а потім взагалі зник. І лише тепер наша пильна і оперативна СБУ оголосила його в розшук за підозрою в отриманні хабарів. Усім добре відомо, що Іван Сич був людиною Василя Берташа, колишнього голови обласної державної адміністрації. Василь Берташ, так само як Іван Сич, ще взимку раптово "захворів", а згодом звільнився з роботи. Може, оголосити його в розшук вже тепер, а не так, як Івана Сича?

Сич Скарги на працівників інспекції захисту прав споживачів, які вимагають хабарі, надходили від підприємців завжди. Та лише тепер слідство встановило, що начальник інспекції Іван Сич через своїх підлеглих одержував від автозаправних станцій та мереж супермаркетів неправомірну вигоду як готівкою, так і талонами на пальне. Брали зазвичай від двох до чотирьох тисяч гривень. У березні СБУ активно почала шукати свідків та потерпілих. Вдалося задокументувати 11 фактів систематичного вимагання та одержання хабарів упродовж 2013 року. Гроші керівник інспекції та його підлеглі брали за сприяння у зменшенні розмірів штрафних санкцій та невключення підприємств до планів перевірок інспекції. Розслідування закінчилось. П'ятого вересня цього року стосовно Івана Сича було винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, тобто в отриманні неправомірної вигоди. Тим часом за матеріалами СБУ Рівненський міський суд визнав винною спільницю начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області — головного спеціаліста відділу Тетяну Грищенко у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Підсудній призначили покарання — 5 років позбавлення волі із забороною на три роки права обіймати посади в органах державної влади та позбавлення 11 рангу державного службовця. Тетяна Грищенко підписала з прокурором угоду про визнання винуватості і залишилась на волі на три роки призначеного судом іспитового строку. Від зими обов'язки начальника інспекції захисту прав споживачів виконує Тетяна Котик. Ось що вона відповіла на запитання щодо свого колишнього керівника, оголошеного в розшук: — З Іваном Олексійовичем не спілкувалася ще з зимових місяців, коли він вийшов на лікарняний. Я роботу знаю добре, тож телефонувати йому мені не потрібно було. А після лікарняного він одразу звільнився — написав заяву за згодою сторін. Коли СБУ почала розслідування, звісно, ми дізналися про цю справу, але жодні деталі нам невідомі. Взагалі ми це в інспекції не коментуємо. У кожного — власний кабінет, і всі ми дбаємо про свої обов'язки. Якихось особливих перевірок в інспекції не було — кого хотіли, того перевірили вже давно. Зараз же ми чекаємо на реорганізацію. Кабінет Міністрів видав постанову, за якою нашу інспекцію мають з'єднати із ветеринарною службою та санепідемслужбою. Подробиць реорганізації ще не знаємо, тож переживаємо, бо нібито мають скорочувати кількість працівників.

Довідка "РВ"

Іван Сич за освітою — товарознавець. Закінчив Львівську комерційну академію. Майже все життя пропрацював у споживчій кооперації. Зокрема, десять років — головою райспоживспілки Зарічненського та Рокитнівського районів. Після цього був помічником народних депутатів Василя Берташа та Павла Сулковського. А згодом став комерційним директором ВАТ "Рокитнівський спецкар'єр". З посади радника голови облдержадміністрації Василя Берташа з питань торгівлі та побутового обслуговування населення Сич у липні 2012 року перейшов працювати начальником в інспекцію з питань захисту прав споживачів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також