Їжа для розуму

885 0

Ми у соцмережах:

Їжа для розуму

Це не тільки цікаві книги та ідеї, а й визначені харчові продукти. Щоб мозок працював максимально продуктивно і не давав збоїв, раціон харчування повинен бути насичений вітамінами і мікроелементами.

Продукти зберігають свою користь, тільки якщо їсти їх правильно. Продукти потрібно також правильно зберігати за допомогою якісної побутової техніки. Наприклад, не переїдати. Це стосується навіть фруктів і овочів, оскільки вони навантажують шлунок. Розподіляти їжу рівномірно протягом усього дня. Наприклад, яблуко на сніданок, банан на обід і грушу на вечір. Не їсти все за один раз. Харчуватися повноцінно — розподілити продукти так, щоб раціон був максимально збалансований. До таких «розумних» продуктів належать:

Ягоди (малина, чорниця, смородина, полуниця) повні вітамінами, антиоксидантами, мікро- і макроелементами. Їх можна їсти у великих кількостях (якщо немає алергії), не боячись погладшати, тому що вони містять дуже мало калорій.

Для продуктивної роботи мозку потрібно ввести в раціон рибу або інші морепродукти. У них входять такі амінокислоти, як омега-3 і омега-8, які значно прискорюють розумову діяльність. Також риба містить багато йоду і фосфору.

Горіхи і насіння насичують організм амінокислотами омега-3 і омега-6; постачають тіамін і магній, які служать натуральними антидепресантами; є джерелом кальцію, калію, фосфору, заліза і магнію. Але вони дуже калорійні, тому вживати їх потрібно в помірних кількостях — не більше 50 г на день.

Овочі та фрукти покращують процес травлення, виводять з організму токсини, підвищують настрій, забезпечують організм поживними речовинами, вітамінами, амінокислотами і вуглеводами. Оптимальна порція — 300-400 грамів на день.

Але не варто забувати, що однією їжею не обійтися. Для мозку, як і для всього організму, необхідні спеціальні вправи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також