Каші: корисно чи шкідливо

1378 0

Ми у соцмережах:

Каші: корисно чи шкідливо

Кашка зранку — що може бути смачніше? Але дієтологи застерігають, що каші можуть бути як корисними, так і шкідливими.

Вівсянка. В її складі міститься фітинова кислота, яка сприяє швидкому вимиванню з організму кальцію. Тому вівсянку краще не вживати частіше одного разу на тиждень, а при наявності остеопорозу варто проконсультуватися з лікарем. Тим, хто не переносить глютену, вівсяну кашу їсти не рекомендують.

Гречка. Як зазначають дієтологи, гречка корисна людям, які перенесли операцію, а також вагітним. Вона містить багато корисних мікроелементів. Крім того, вживання гречки підтримує здоров'я волосся і нігтів. Але якщо ви худнете, вживаючи одну лише гречку, може виникати головний біль і підвищена втома.

Рис. Фахівці рекомендують їсти коричневий рис: страви з нього нормалізують сон, активізують роботу мозку, сприяють виведенню зайвої рідини, покращують стан нервової системи. Білий рис можна вживати склеротикам і діабетикам. Але занадто часте вживання страв з рису може сприяти утворенню каменів у нирках.

Манка. Вживання манної каші корисне людям похилого віку. В ній міститься речовина фітин, яка покращує стан еластичної тканини і зв'язок у суглобах. Але людям з діабетом, а також тим, хто схильний до ожиріння, і дітям, які не досягли 3-річного віку, манку їсти не можна.

Пшоно. Пшоняна каша дуже корисна, коли організму потрібно багато сил для відновлення — наприклад, після перенесених інсульту і інфаркту, після переломів, розтягнень і вивихів. Але якщо у вас підвищена кислотність шлунка, гастрит або виразка, подагра, хвороби нирок, включати в раціон пшоняну кашу потрібно тільки після консультації з лікарем. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також