Кефір на ніч — ні в якому разі!

1799 0

Ми у соцмережах:

Кефір на ніч — ні в якому разі!

Одні вважають, що кефір допомагає заснути, покращує травлення і мало не лікує шлунок. Інші — що тільки додає зайвих калорій і сприяє тому, щоб людина прокидалася посеред ночі для походу в туалет.

Після 21.00 організм фізіологічно не сприймає їжу, адже вночі він має виконувати певну роботу: виводити токсини, залишки неперетравленої їжі, тобто очищатися і готуватися до наступного дня. А кефір викликає сильне бродіння в кишечнику, і якщо ви п’єте його в цей час, то відволікаєте його від основної роботи, порушуючи всі процеcи. В результаті всі токсини та залишки їжі залишаються з вами. Сильне бродіння в кишечнику може призвести до таких станів, як дисбактеріоз, коліт, ріст дріжджів. Також він активізує дріжджі, які харчуються цукром, саме тому після його вживання вам хочеться більше солодкого. У кефіру є безліч протипоказів: панкреатит, гастрит, дисбактеріоз, підвищена кислотність.

Якщо вам дуже вже хочеться їсти вночі, то краще випити склянку натурального йогурту, який викликає мінімальне бродіння. Безсумнівно, кефір — корисний продукт, але якщо його вживати правильно, а саме до 17.00 і не на голодний шлунок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також