На думку дієтологів, для зниження ваги не потрібно виключати борошняні вироби з раціону.
Хліб із цільнозернового борошна насичений рослинним білком і харчовими волокнами, які покращують метаболізм і роботу органів шлунково-кишкового тракту. Житній і насіннєвий хліб сприяє зниженню цукру в крові та зміцненню імунної системи за допомогою жирних кислот і антиоксидантів у своєму складі.
Подібними властивостями володіють вироби з пророщеного зерна і вівса. Крім того, хліб на заквасці й суміші різних видів висівок дозволений для людей з целіакією, оскільки не має глютену в своєму складі. Більше того, через природну ферментацію в процесі приготування цільнозернові продукти сприятливо впливають на мікрофлору кишечнику, запобігаючи його запальним захворюванням. Вищеописані види хліба швидше насичують організм, в результаті чого людина зменшує порції їжі, і прискорюють процес схуднення.
Фахівці зауважують, що не варто вживати лише хліб з неякісних сортів пшениці, оскільки він не містить клітковини, а живить організм тільки простими вуглеводами швидкого розщеплення.