Хочуть оздоровити більше дітей, ніж торік

909 0

Ми у соцмережах:

Хочуть оздоровити більше дітей, ніж торік

На Рівненщині вже планують оздоровчу кампанію.

Оздоровити більше дітей, ніж торік,  планують на Рівненщині. Для цього є всі умови. Кошти збільшені на один мільйон й вже виділені з обласного бюджету. Водночас оздоровлювати продовжать за новим порядком. Така практика передбачає співфінансування путівок у табори з різних джерел – з місцевих бюджетів, профспілок та за рахунок батьків.

Новий підхід дозволив батькам самостійно обрати табір для оздоровлення дітей та залучити на це більше коштів. Ттака практика пройшла випробовування в області та позитивно себе зарекомендувала. Переймати її приїжджали й з інших областей.

Торік з обласного бюджету на оздоровлення виділили 6 мільйонів гривень, а з місцевих залучилипонд 10 мільйонів. Оздоровили близько 60 тисяч дітей. У результаті співфінансування витрат на путівки, доплата батьків не перевищувала дві тисячі гривень.

Повністю за рахунок місцевих бюджетів оздоровлювали дітей з «кризових» сімей – дітей з інвалідністю, сиріт, малозабезпечених, учасників АТО. Активними торік були й профспілки, зокрема, освіти, культури, охорони здоров’я, ЖКГ та лісової галузі. Вдалося оздоровили майже 2400 дітей. Співфінансування організації дозволила знизити майже на половину вартість путівок. Таку практику продовжать і далі.

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко зауважила, що оздоровчий сезон вже недалеко. Тому важливо добре підготувати оздоровчі заклади. Необхідно подумати про їх безпечність, набір педагогічних та медичних працівників. Усі ці питання розглянуть на координаційній раді з оздоровлення у Рівненській ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також