Хомко хоче закопати 20 мільйонів

2428 0

Ми у соцмережах:

Хомко хоче закопати 20 мільйонів

У нормальних країнах дороги будують. У нас — ремонтують, щороку закопуючи в землю величезні кошти, аби вже за рік, а може, й раніше, вимагати нових грошей на ремонт відремонтованого. Колишній міський голова Віктор Чайка свого часу обіцяв, що відремонтує центральну вулицю Рівного і навіть наймав для цього фірму з іншого міста. Результат був той самий. Тепер настала черга Володимира Хомка закопувати бюджетні гроші у міські вулиці. Асфальтобетонне покриття, яке не перетворюється за рік на танкодром, винайдено ще в першій половині минулого століття. Але до нас воно не дійде доти, доки на ремонт доріг виділятимуть мільйони і за якість цього ремонту ніхто не відповідатиме.

Раніше міські чиновники пояснювали: наші дороги не витримують перепаду температур, а грошей на їхній ремонт недостатньо. Цього року міська влада, демонструючи бажання привести в належний вигляд дороги, киває на Кабмін, який тепер розпоряджається коштами від акцизу на бензин, що замінив транспортний збір. Розпоряджається так, що грошей на дороги в Рівному й досі немає. Крім того, серед причин вибоїн на дорогах називають не тільки погодні умови, а й міст над залізницею, через ремонт якого довелось пустити необмежено транспорт через Соборну. Вулиця такого незвичного навантаження, кажуть, і не витримала.

Коментарі Віктор Климук, начальник міського шляхово-експлуатаційного управління: — У понеділок почали ремонтувати Соборну, оскільки центральна вулиця міста після зими потребує невідкладного ремонту. Розумію, що ремонтні роботи, які ми проводимо і вдень і вночі, створять для рівнян певні тимчасові незручності, але, сподіваюсь, вони нас за це вибачать. Плануємо за день-другий закінчити основний ямковий ремонт на вулиці Соборній, а далі визначимось. Працюватимемо або в нічну зміну, або вже після відкриття шляхопроводу, коли вулиця Соборна буде розвантажена від руху транспорту. Нині ремонтні роботи проводяться за кошти міського бюджету, оскільки гроші зі столиці в повному обсязі досі не надійшли. Міська влада подала заявку на 20 мільйонів гривень. Сьогодні виділено тільки перший транш в сумі два мільйони гривень, на який по процедурі подали перелік вулиць, які за ці гроші ремонтуватимемо. Чекаємо відповідного затвердження. За гроші з першого траншу плануємо здійснити реконструкцію кількох центральних вулиць міста. Серед них — вулиці Чорновола, Соборна, Княгині Ольги та ремонт частини вулиці Макарова, на який буде використано 900 тисяч гривень. Будемо проводити роботи поки вистачить коштів, а далі очікуватимемо другого грошового траншу зі столиці. Віталій Дещинський, начальник міського відділу ДАІ: — Найбільш складними щодо безпеки руху є ділянки доріг на вулиці Соборній, оскільки тривалий час у зв’язку з ремонтом мосту по ній був відкритий рух транспорту. Як тільки міст через залізницю відремонтують, ми відразу обмежимо рух вулицею Соборною. Розбиті дороги на вулицях Дубенській, Макарова (зокрема, права сторона в напрямку вул. Ювілейної), Вербова, Шухевича та інші. Взагалі, більшість основних доріг міста потребують ямкового ремонту. Другорядні дороги та дворові території ще в жахливішому стані. В деяких місцях там взагалі ями по коліна. Зазвичай у комунальних служб на їхній ремонт не вистачає ні грошей, ні часу. Ми неодноразово робили з приводу поганого стану доріг приписи, штрафували і керівників міського управління ЖКГ, і керівників міського шляхово-експлуатаційного управління. Втім, від кількості приписів та штрафів якість доріг не покращиться. Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв’язку: — Планувалось відкриття мосту над залізницею 2 квітня. Але комісія ДАІ не дозволила відкриття проїзду по мосту поки всі заходи безпеки руху не буде виконано в повному обсязі. Їхня позиція, на мою думку, цілком правильна. Зрештою, перенесення дати відкриття мосту на кілька днів нічого не змінить. Скоріше за все, відкриємо його наступного четверга. Наразі всі основні роботи вже завершено. Будівельники почали укладати асфальтне покриття та облаштовувати захисні металеві смуги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також