Хомко не хоче, щоб базарники платили 5 мільйонів «Моріону»

2391 0

Ми у соцмережах:

Хомко не хоче, щоб базарники платили 5 мільйонів «Моріону»

У понеділок, свій єдиний вихідний, близько сотні торговців, які стоять за прилавками навколо центрального продуктового ринку, прийшли пікетувати міського голову Рівного. Люди переживають, що їх виженуть, а замість прилавків облаштують парковку для автомобілів. Тож прийшли просити у влади роз’яснень.

Пікет Хомко Люди переживають, що їх виженуть, а замість прилавків облаштують парковку для автомобілів. Тож прийшли просити у влади роз’яснень. Першими з’явились біля міськради продавці городини з вулиць Пересопницької та Полуботка. А за півгодини — й делегація з торгових рядів на вулиці Шевченка. Та замість розмахувати плакатами, люди почали співати колядки. Пікет Хомко Марія Василівна, продавець:

— Мені треба годувати родину. От і торгую овочами зі свого городу, домашньою консервацією, сливками та яблуками за прилавком неподалік «Пересопниці». Таких як я, там стоїть до півтори сотні людей. В принципі, умови нас влаштовують. Якщо приніс на ринок продати більше 10 кілограмів, то сплачуєш 8 гривень, а з пенсіонерів беруть по пару гривень на день. Але до нас раптом дійшли чутки, що всі прилавки можуть прибрати, а на їхньому місці ніби збираються робити автомобільну стоянку. До самого центрального ринку зайти і платити за оренду не зможемо, бо там для усіх просто місця не вистачить. Ми ж не підприємці і самі вирощуємо те, що продаємо. Тому й прийшли сьогодні просити міського голову не позбавляти людей єдиного заробітку і дозволити торгувати там й надалі. Все одно ж люди будуть приходити з торбами!
Пікет Хомко Пікет Хомко Володимир Хомко, міський голова:
— Це все брехня, ніякої автостоянки там не буде! Вас невірно інформували і ввели в оману ті, кому це вигідно. Просто я не хочу, щоб ви платили гроші у кишеню власникам ринку «Моріон», якщо ви стоїте на вулиці Шевченка. По цьому ринку уже порушено дві кримінальні справи. Перед тим мені компетентні люди порахували, що за рік там збирають не менше 5 мільйонів гривень з торговців. Краще, щоб гроші йшли у ваші кишені та до бюджету міста, правда ж? Торгувати по вулиці Шевченка взагалі не є законним і за це на мене можуть подати до суду, але прокурор поки вирішив закрити очі. А про Пересопницьку та Полуботка взагалі не йшлося! Я розумію, що всім треба виживати і що базари з міста у найближчі роки не зникнуть. Тому хочу, щоб усі торговці об’єдналися в громадську організацію, самі займалися своїми справами й не платили власникам ринку «чорним налом».
Олена ВЛАСОВА.
tag:Конфлікт Моріон


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також