На ZIKy — соціальні розслідування «Брат за брата» з Капрановими

2184 0

Ми у соцмережах:

На ZIKy — соціальні розслідування «Брат за брата» з Капрановими

На телеканалі ZIK 27 травня відбулася прем’єра нового проекту — тележурналу соціальних розслідувань «Брат за брата». Яка позиція ближча українцям: «де гурт, там і сила» чи «наша хата скраю» — саме на це питання реальними прикладами та історіями даватимуть відповіді журналісти програми та його ведучі — відомі письменники, громадські діячі Віталій і Дмитро Капранови.

Брати Капранови «Це програма розслідувань із притаманним для ZIKу гострим і пильним поглядом на соціальні біди — корупцію, недбалість чиновників, байдужість самих громадян, — пояснює задум проекту його автор, керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу ZIK Мирослав Откович. — Водночас спосіб і манера подачі матеріалів відрізнятимуться від усіх інших жанрових програм. Маємо бажання подивитися на себе збоку й зробити висновки — це те, чого не вистачає українському ТБ. Можна безкінечно звинувачувати у власних бідах сільського голову, чиновника міськради чи президента. Так, всі вони повинні бути відповідальні перед людьми, й за це ми в них спитаємо окремо! Але чи завжди люди, які звинувачують владу, відповідальні один перед одним і, зрештою, перед самими собою?».

Основу «Брат за брата» складатимуть сюжети-розслідування, які ілюструватимуть братерство та взаємодопомогу українців, або ж навпаки — їх відсутність у різних сферах життя. У кожному випуску (хронометраж — 55 хвилин) пропонуватиметься п’ять абсолютно різних історій та випадків. Головні герої проекту — звичайні люди, їхні вчинки, мотивація, моральний вибір.
Під рентген журналістських розслідувань потраплять судді-корупціонери, чиновники, які уникли справедливої люстрації та місцеві «князьки», для яких закон і досі не писаний. Водночас будуть розповіді про братів, які добровольцями пішли на фронт, небайдужих волонтерів, які ризикують життям, щоб допомогти іншим. «Ми маємо, що показати і розказати глядачам, — говорить шеф-редактор «Брат за брата» Сергій Смальчук, який раніше працював на телеканалі ICTV. — Адже, на жаль, попри те, що українці неодноразово доводили, що спільно ми — сила, а гуртом, як кажуть в народі, легше і батька бити, чимало людей й досі не завжди вміє, знає як, а часом і просто не має бажання, відстоювати свої права. Ми ж на конкретних прикладах постараємося довести: боротися варто! Незалежно від того, хто виявляє до вас несправедливість: продажний політик, впевнений у своїй безкарності «мажор» чи чиновник, який звик вважати, що проста людина — «ніщо». Тим паче, що нам пощастило зустріти неймовірну кількість людей, яких можна сміливо назвати не просто символами подібної боротьби, а й уособленням істинної самопожертви. Тих, хто навіть війну сприймає, як виклик, щохвилини доводячи: і в найважчі часи для країни — можна й треба залишатися людьми!..». Особлива роль у проекті відведена ведучим — колоритним Віталію і Дмитрові Капрановим, для яких тема братерства особлива і дуже добре знайома: близнята, вони змалку звикли підтримувати один одного, разом пишуть, творять, видають книги. Впродовж останніх років активно займаються громадською і волонтерською діяльністю. «Ми довго думали над назвою програми, і коли з’явилася ідея «Брат за брата», кандидатури братів Дмитра та Віталія Капранових виникли самі собою, — пояснив вибір ведучих Мирослав Откович. — Ми одразу орієнтувалися на людей, які демонструють активну громадянську позицію, відстоюють власні переконання й, що важливо для ведучих, — за словом до кишені не лізуть». Брати Капранови — не пасивні спостерігачі в ефірі, вони також ділитимуться власним досвідом, коментуючи той чи інший сюжет, вступатимуть у діалог та дискусію із авторами матеріалів. На ZIKу впевнені, що «Брат за брата» — саме той продукт, який сьогодні потрібен глядачеві. ««Брат за брата» — це продовження нашої лінійки проектів журналістських розслідувань, над яким працює творча команда і в Києві, і у Львові, — говорить генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Дедишин. — Цим проектом ми хочемо показати чи навіть надихнути українців, що попри всі труднощі зараз не час здаватися, опускати руки, а потрібно разом, спільними зусиллями справді будувати нову країну».
Отож дивіться «Брат за брата» щосереди о 22:05 на телеканалі ZIK.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також