Хомко з Берташем не ворогує

2156 0

Ми у соцмережах:

Хомко з Берташем не ворогує

Міський голова Рівного Володимир Хомко не приховує свого задоволення від того, що стосунки з головою облдержадміністрації Василем Берташем у нього склалися — і особисті, й ділові: «Це надихає, оскільки усі питання для міста вирішуються краще, коли влада між собою не ворогує, а співпрацює».

Відтак міський голова має надію на те, що до 1 вересня цього року спільними зусиллями таки вдасться добудувати хоч першу чергу школи №14 і діти нарешті підуть до нової школи, яку будують вже не перший рік. У співпраці з обласною владою міський голова Рівного уболіває і за розчищення річки Устя та підтоплення її пойми. — На тому місці, де зараз підтоплення, колись було сухо, я сам грав там у футбол, — каже п.Хомко. — На ділянці річки від вул. Князя Володимира до вул. Жоліо-Кюрі ми Устю впорядкували, за роботи в районі Городка дбатиме вже облдержадміністрація. Ми хочемо розчистити частину річки від озера до вулиці Степана Бандери, зробити дренаж під вулицею Котляревського для перехоплення грунтових вод, які затопили пойму Усті, і окультурити береги. На проект потрібно близько 100 тисяч гривень і питання виділення грошей уже вирішене. Самі ж роботи коштуватимуть близько двох мільйонів гривень. Ці гроші, сподіваюся, отримаємо з екологічного фонду.

За сміття ще домовляються Провівши попередні переговори щодо переробки сміття і використання його як палива для виробництва цементу на підприємстві «Волинь-Цемент» у Здолбунові, міська влада взялася перевіряти фірми, які зголосилися будувати у Рівному сміттєпереробний завод за таким проектом. - Щоб уникнути неприємностей, — прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. - Я нікого не підозрюю, але усе має бути належним чином. Будемо працювати так: спочатку нехай збудують завод, переобладнають цементний, і лише після цього ми дамо право збирати сміття. Вони обіцяють завезти нове обладнання, в тому числі й для збору сміття. Є ще одне питання — у цьому проекті мають бути задіяні усі працівники комунального підприємства, яке зараз займається збиранням та вивезенням сміття.

На майдан — зась! Міська влада твердо вирішила покласти край забороненим розвагам на майдані Незалежності у центрі Рівного. — Дехто любить на майдан заїжджати, поставити автомобіль перед кінотеатром і біля машини постояти, дитинство якесь, — сміється п.Хомко. — У мене особисто такого бажання ніколи не виникало, але бачив, що так роблять. Хоча там стоїть шлагбаум, який замикають, але «бажаючі» завжди знаходять спосіб відімкнути його. Ми й замки, і ключі замінювали, але марно. Щоб унеможливити заїзд на майдан, міська влада вирішила з’єднати дві сусідні клумби з боку вулиці Міцкевича і поставити загорожу від вулиці так, що заїхати буде неможливо. Роботи розпочнуть одразу після випускного вечора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також